Brann ved Nordåsvannet

Brann på Bønes: Politi og brannvesen rykket ut til brann på Kleiva tirsdag kveld.

Brann på Bønes: Politi og brannvesen rykket ut til brann på Kleiva tirsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannvesenet rykket ut til brann i enebolig på Bønes.

DEL

Klokken 1708 fikk brannvesenet telefon fra beboerne i en hundre år gammel trevilla på Kleiva på Bønes. De meldte om røyk i huset.

– Vi sendte ut mannskaper fra Fana stasjon, og etter kort tid fikk vi ny melding om at det hadde økt på med røyk i huset. Da sendte vi også ut bil fra Hovedbrannstasjonen, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Sigbjørn Villanger, til BA.

Da brannvesenet kom frem til stedet, hadde det blitt enda mer røyk i den store eneboligen.

– Det var svært mye røyk i boligen da vi kom frem, men alle personene som var i huset hadde tatt seg ut på egen hånd. Vi gikk inn med røykdykkere for å lokalisere arnestedet. Det viste seg å være vanskelig, men vi fant at det brant i bjelkelaget rundt skorsteinen, sier Villanger.

Store skader på kjøkkenet

Brannvesenet var klokken 1800 i full gang med riving rundt skorsteinen for å komme til selve brannen.

– Det er en bolig med mye hulrom og kaldloft, så det er en stor jobb å få oversikten, sier Villanger.

Også politiet rykket ut til Kleiva med flere patruljer.

– De fire beboerne i boligen tok seg ut på egen hånd, og ingen er skadet. Det er heller ingen som er savnet, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Terje Magnussen, til BA.

Beboerne i huset er etter det BA kjenner til tatt hånd om av politiet.

– Skadene er begrenset til kjøkkenet og skorsteinen, og brannen er nå slukket, sier brannvesenets sjef på stedet, Frode Bødtker, til BA.

Brannen har altså oppstått mellom første og andre etasje på kjøkkenet, i tilknytning til skorsteinen. Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen da de oppdaget hvor det brant.

– Vi har forsøkt å begrense skadene så godt det lot seg gjøre, men huset er nok ikke beboelig på en stund, sier Bødtker.

Brannvesenets restverdigruppe vil jobbe på stedet utover kvelden, og det vil bli igangsatt en etterforskning for å finne brannårsaken.

Artikkeltags