Gå til sidens hovedinnhold

Ser etter billigere strøm

Artikkelen er over 8 år gammel

Fire av ti vil bytte strømsleverandør om de sparer en tusenlapp på det.

(Siste)

Selv om det er «lavsesong» når det kommer til strømspriser stopper det ikke nordmenn fra å drømme om enda bedre vilkår. En undersøkelse gjort av Norstat for Telinet Energi viser at fire av ti er villig til å bytte strømleverandør om de sparer en tusenlapp på det.

Konkurransetilsynet oppfordrer forbrukerne til å jakte de beste avtalene.

– Det er enkelt å bytte strømleverandør. Alt du trenger å gjøre er å kontakte den leverandøren du ønsker å bytte til og så vil den nye leverandøren ordne alt, forklarer informasjonssjef i Konkurransetilsynet, Andreas Kjeldsberg Pihl.

Den statlige etaten har på sin egen hjemmeside konkurransetilsynet.no laget en oversikt som viser hvilke selskap som har billigst strømleveranse, og hvor du enkelt og greit slår inn din kommune og forbruk slik at du får opp en liste med leverandører.

– For å finne den beste avtalen kan du sammenligne produkter på Konkurransetilsynets kraftprisoversikt. Besparelsen kan være flere tusen kroner i året avhengig av forbruk, sier han.

Skal du bytte strømleverandør er sommeren den beste tiden å gjøre det, iallfall ifølge den administrerende direktøren i Telinet Energi.

– Veldig mange begynner ikke å tenke på strømprisene før det står store oppslag i avisene om skyhøye priser og rekordlave nivåer i vannmagasinene. Først da sjekker de om det finnes billigere leverandører, men da har de allerede tapt mye penger, er dommen fra Finn Erik Arctander.

For det er når strømprisen er som lavest forbrukerne finner de beste tilbudene, noe ikke minst en regntung sommer har sørget for. Så nå lønner det seg å følge strømmen.

Sjekk kraftpriser i din kommune her (ANB)