Solgt for 1,8 mill. over takst

- Det er en høy kvadratmeterpris, men det sier at folk er betalingsvillige på dette nivået, sier megler Sjur Breistein i Aktiv Eiendomsmegling etter å ha solgt Øvre Blekeveien 7 til langt over takst.

- Det er en høy kvadratmeterpris, men det sier at folk er betalingsvillige på dette nivået, sier megler Sjur Breistein i Aktiv Eiendomsmegling etter å ha solgt Øvre Blekeveien 7 til langt over takst. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Sjelden vare ga «supersalg».

DEL

Enebolig nesten tredoblet i pris på åtte år.

– Det er en høy kvadratmeterpris, men det sier at folk er betalingsvillige på dette nivået, sier megler Sjur Breistein i Aktiv Eiendomsmegling etter å ha solgt Øvre Blekeveien 7 til langt over takst.

100 PÅ VISNING

Eiendommen ble lagt ut for salg på torsdag og visning holdt tirsdag. Prisantydningen tilsvarte takst og var 6,9 millioner, men i går ettermiddag endte budrunden på hele 8,7 millioner.

– Disse husene kommer ikke for salg hver dag. På visningen hadde vi alt fra unge par i slutten av 20-årene til tradisjonelt sett mer kjøpesterke voksne folk, sier han.

Breistein anslår at rundt 100 personer var innom tirsdagens visning. 30 av dem skrev seg på interessentlisten.

– Det var solide budøkninger fra to budgivere. Vi endte på et nivå selger synes var svært hyggelig, sier Breistein.

Trond Lorentzen i Vestlandske eiendomsmeglerforening sier det er flere kjøpesterke i markedet nå enn for noen år siden.

– Dette er usedvanlig høyt over takst, men man kan jo stille spørsmål ved om utgangspunktet har vært for lavt, bemerker han.

STERK ETTERSPØRSEL

Nåværende eier kjøpte huset for 3,125 millioner kroner i 2003. Ifølge Breisten har huset blitt betydelig oppgradert og 60 kvm skilt ut i en egen leilighet som leies ut for 11 000 kroner måneden.

– Hoveddelen av huset er noe av det bedre jeg har sett i løpet av mine ti år som megler, sier Breistein.

Ifølge Lorentzen er det nå betydelig etterspørsel etter ferdig oppussende leiligheter, og det skal særlig gjelde for sentrumsområdet.

– Kjøpesterke venter på den rette boligen og slår til med en gang, sier han.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for boliger til salgs i sentrum er 40 706 kroner. Prisen på eneboligen på Skansen endte på 50 581 kroner per kvadratmeter.

– Det er en høy kvadratmeterpris. Folk er betalingsvillige på dette nivået. De betaler for utsikt, sol, sentrumsnærhet og god teknisk utførelse, sier Breistein.

Artikkeltags