To rette og en vrang

Lin Hjulstad med en strikket pute. Grått har vært veldig populært, forteller hun.

Lin Hjulstad med en strikket pute. Grått har vært veldig populært, forteller hun. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Interiørbloggere og interiørblader har kastet seg på trenden med strikket interiør.

DEL

[Tidens Krav] Du kan strikke selv, men det er også lov å jukse.

Strikking er ikke lenger forbeholdt dem som lager luer, votter og gensere. Den nye strikketrenden omfatter også ting til huset. Folk lar seg inspirere og strikker lampeskjermer, brødposer, potteskjulere, puter og tepper.

Hva med en mappe til laptopen i tovet marius-mønster? Eller en pute med selbu-roser? Det aller meste er lov. Bare fantasien setter grenser.

Vid målgruppe

Elisabeth Møst Røbech hos Husfliden i Kristiansund forteller at de har opplevd en jevn etterspørsel etter mønster og garn til interiørstrikk i over et år. Hun har inntrykk av at interiørstrikking treffer en vid målgruppe, både godt voksne og yngre. Selv har hun ikke prøvd å strikke puter, men har laget flere dekorative tepper. Ett teppe i et løst flettemønster og ett annet av strikkede og heklede lapper.

– Vi har én mønster-katalog fra PT Design som er veldig populær, forteller hun og legger til at hun har inntrykk av at folk velger duse, naturfarger når de skal strikke interiørstrikk.

Jukse litt

Også rundt omkring i interiørbutikker har den strikkede moten begynt å dukke opp. I kles- og interiørbutikken Grotten har de et lite utvalg av strikkede puter, sminkepunger, eggevarmere og esker med strikket trekk.

Hauan Interiør har et lite utvalg av strikkede puter fra Lexington (bildet). Lin Hjulstad i Kremmerhuset forteller at det er først nå at etterspørselen etter strikket interiør har tatt av.

– Vi hadde noen få røde og grå puter til jul i fjor, men nå har vi fått inn langt mer. Både puter og puffer. Og det går unna. Det er tydelig at denne moten også er veldig populær, sier hun til Tidens Krav.

Men du må ikke nødvendigvis være en erfaren strikker for å produsere hjemmelaget interiørstrikk.

– Du kan klippe opp gamle gensere og sy puter av dem. Du kan også tove dem og lage sitteunderlag, sier Røbech hos Husfliden.

Strikketips

Det finnes også mye spennende om strikking på internett. Garnstudio har for eksempel mange gratis oppskrifter på sin nettside; alt fra oppskrifter på babytøy til oppskrift på puff (bildet).

Sjekk også ut oppskriftene til Pickles.no. Her finner du gratis oppskrifter på alt fra hekla lampeskjermer med flotte mønster til strikkede puffer og heklede kurver i spreke farger. Alt med et ungt og moderne preg.

Ta et kurs

Har du fortsatt ikke fått taket på strikking kan du melde deg på kurs i nærmiljøet. Eller kanskje har du en mor, bestemor eller venninne som kan hjelpe deg i gang.

Husfliden er blant dem som arrangerer kurs i flette-strikking. Utover høsten og vinteren blir det også kvelder med opplæring i pjoning, hakking, hekling og å strikke med perler. Eller så kan du bare jukse litt i en interiørbutikk. Det er også lov. (ANB)

Hva med en pute med fletter? Her er oppskriften.

Artikkeltags