Vårslipp på vent

Jo Ekeberg er på visning. Rekkehuset ble bygget i 1963 og selges som oppussingsobjekt. Isabel Granberg Mäntylä forteller alt hun vet om bestemorens hus.

Jo Ekeberg er på visning. Rekkehuset ble bygget i 1963 og selges som oppussingsobjekt. Isabel Granberg Mäntylä forteller alt hun vet om bestemorens hus. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vi er inne i det såkalte vårslippet i boligmarkedet, men utvalget av «oppussingsobjekter» er lite.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

[Romerikes Blad] Oppussingsobjekter og solide porsjoner egeninnsats har vært manges inngangsbillett til boligmarkedet. Nå er utvalget beskjedent, men det kunne vært flere slike eiendommer i markedet, mener Jarle Korgerud i Aktiv Eiendomsmegling.

– Flere eiendommer kunne med fordel kalles oppussingsobjekter, men ordet sitter langt inne hos mange boligeiere. Jeg er tilhenger av å kalle en spade for en spade, det gir riktigere grunnlag for salget, sier Korgerud til Romerikes Blad.

– Vi er i utgangspunktet ikke på utkikk etter oppussingsobjekt, men ser på mye forskjellig og vurderer hver bolig som en totalpakke, sier Jo Ekeberg, som har vært på nærmere 20 visninger i Skedsmo og Rælingen i Akershus.

– Jeg har sett mye rart, og eiendommer som ser nye og fine ut på bildene på nett, er ikke alltid det i virkeligheten. Da blir jeg skuffa og mister interessen, sier Ekeberg.

Ordet oppussingsobjekt er ikke nødvendigvis negativt, snarere tvert imot, mener megler Korgerud. Ordet trigger interessen hos mange på boligjakt.

– Responsen er ofte bedre enn der selger har gjort jobben halvveis gjennom flere år. Det er ikke sjelden budrunden ender høyere for oppussingsobjekter en enn for normalt oppussede boliger, sier Korgerud.

– Hvem kjøper disse eiendommene?

– Ofte yngre mennesker med pågangsmot, gjerne håndverkere eller personer med håndverkere i familien. De fleste er optimister av type med evnen til å se muligheter, sier Korgerud. Oppussingsobjekter pusses opp med god samvittighet.

– Når man kjøper et oppussingsobjekt, er man forberedt på å måtte gjøre noe med nærmest alt. Kjøkken og bad fra 1960-tallet rives med god samvittighet, sier han.

Her kan du lese mer om oppussingsobjekter og hva du bør passe på

Artikkeltags