Vil bygge familieboliger i byen

Allerede i september begynner salget av leiligheter i forskjellige størrelser ved toppen av Gravdal. Selskapet Optiboas tror de har mange målgrupper, og at barnefamilier absolutt er blant dem.

Allerede i september begynner salget av leiligheter i forskjellige størrelser ved toppen av Gravdal. Selskapet Optiboas tror de har mange målgrupper, og at barnefamilier absolutt er blant dem. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Optiboas vil bygge opptil 140 leiligheter og rekkehus på toppen av Laksevåg.

DEL

Det sier Alf Hesjedal, daglig leder i Optiboas. Målet er å få i gang salget av første byggetrinn allerede i september.

LAKSEVÅGS FJELLSIDE

Boligene som skal bygges ligger i åssiden fra Gravdalsvannet og opp mot byfjellsgrensen mot Ørnafjellet og Lyderhorn.

–Dette er blant de største regulerte områdene nær sentrum som ikke er bygget ut. Området er på hele hundre mål, sier Hesjedal.

I første byggetrinn legges det opp til 52 leiligheter i konsentrert småhusbebyggelse, leilighetene vil variere fra litt over 40 kvadratmeter til nesten 140 kvadratmeter, med priser fra vel to millioner til 5,7 millioner kroner. Leilighetene vil være alt fra toroms til femroms boliger. Senere har selskapet også planer om å sette opp rekkehus på opp til 145 kvadratmeter.

–Vi tror dette vil være ypperlig for barnefamilier, men også godt voksne som vil ha noe mer lettstelt. At man har nærheten til sentrum samtidig som man har et turterreng rett utenfor døren, er ganske unikt, mener utbyggeren, som også har truffet på hjort på tomten.

– GJEMT PERLE

I et område der mye av bebyggelsen stammer fra etterkrigstiden, er det behov for nye boliger, mener Optiboas.

–Dessuten er det et område som har bedre utsikt og solforhold enn resten av Laksevåg, men også mange andre steder i byen. Her vil det være sol til klokken 2000 på sommertid, sier Hesjedal.

–Enkelte deler av Laksevåg kan ha et rufsete rykte?

–Dette er i all hovedsak helt ufortjent i dag, og gjelder i alle fall ikke for dette området, mener han.

Optiboas har jobbet mye for å få et prosjekt som passer inn i det bratte terrenget, og skal også erstatte den gamle gårdsveien opp til feltet med helt ny infrastruktur. Bare veien vil koste mellom 23 og 25 millioner kroner.

–Dette området er en gjemt perle, særlig for dem som er opptatt av å bo bynært og nær naturen. Man får rett og slett en litt landlig følelse, selv om man kjapt kan kjøre rett ut på motorveien.

MEGLERE HAR TROEN

Eiendomsmeglerne i Bergen har stor tro på at familier vil trekke til et nytt boligprosjekt i Laksevåg.

– Laksevågs rykte kommer av at det tidligere var en del kommunale boliger her, men dette ryktet er langt på vei i ferd med å snu. Mange som er oppvokst på Laksevåg vil tilbake, påpeker Petter Krantz, eiendomsmegler i Kaland & Partners. Han er selv oppvokst på Damsgård.

HØYE PRISER

Krantz sier at prisene nå er høye i store deler av Laksevåg, og at han selv nylig har solgt en enebolig til seks millioner kroner i Gravdal.

Prosjektet til Optiboas har god utsikt, så Krantz har stor tror på at barnefamilier vil hit.

– KØFRITT LIV

Også Glenn Heggøy i Eiendomsmegler Vest, som selv bor i Laksevåg, har klokkertro på prosjektet.

– Laksevåg er eneste innfartsåren til Bergen uten kø, men det er mangel på nyere familieboliger. Her er spikeren truffet, tror han.

–Området ligger ved foten av Lyderhorn i nærheten av barnehager og butikk. Dette vil absolutt gå unna.

Artikkeltags