Gå til sidens hovedinnhold

Bøtter inn mål i sin nye rolle

Sandviken – Grei 9–0

Artikkelen er over 2 år gammel

Maria Brochmann scoret to av målene da Sandviken knuste Grei i cupen. Dermed er hun oppe i utrolige 26 mål på 30 kamper siden hun ble omskolert til spiss i fjor.

Stemmemyren: – Det er en brukbar statistikk! Jeg får prøve å komme opp i ett mål i snitt, så blir det veldig bra, smiler Brochmann.

– Det er fire mål for lite da... Neida, det er en kjempestatistikk, ler Sandviken-trener Patrik Hansson.

Brochmann har spilt mest midtbane og forsvar i karrieren, men i fjor vår fikk hennes daværende trener Morten Røssland en idé om å prøve henne som spiss. Det har vært en ubetinget suksess, noe 26 mål på 30 kamper er et tydelig bevis på.

Motbevist kritikerne

– Jeg var positiv til å bytte posisjon, men ikke alle andre. Det kom noen kommentarer, og det var ikke så mange som hadde troen egentlig. Men at Røssland flyttet meg opp som spiss var et genitrekk, sier den høyreiste 26-åringen.

Brochmann sier hun hører om interesse fra andre klubber «i ny og ne», men for øyeblikket trives hun godt i Bergen og Sandviken.

– Jeg har fullt fokus på Sandviken. Jeg har selvfølgelig en drøm om å spille i utlandet en eller annen gang, men det er ikke noe jeg stresser med. Det må være riktig klubb, og de må ha en plan for hvordan de vil bruke meg, sier 26-åringen.

Knuste Grei 9–0

Brochmann spilte 45 minutter og scoret to mål i Sandvikens nedsabling av Grei i gårsdagens cupkamp. Hvittrøyene ga seg ikke før det sto 9–0 på måltavlen. Seks av målene kom etter pause.

– Det var overkjøring, konkluderer Brochmann.

– Vi gjennomfører en bra kamp. Vi har høyt balltempo, masse bevegelser og gjør det vi skal i 90 minutter. Det er imponerende, sier trener Patrik Hansson.

Brochmann håper Sandviken kommer seg til cupfinale også i år.

– Det hadde vært magisk. Cupfinale er absolutt et mål for oss!

Kampfakta

Sandviken – Grei 9–0 (3–0)

8-delsfinale cupen, fotball. Stemmemyren, 259 tilskuere. Dommer: Michael Szajnfeld.

Mål: 1-0: Maria Brochmann (21 min). 2-0: Marina Jensen (35). 3-0: Brochmann (43). 4-0: Camilla Ervik (50). 5-0: Lisa Naalsund (53). 6-0: Amalie Eikeland (70). 7-0: Naalsund (74). 8-0: Jensen (80). 9-0: Jensen (82).

Sandviken (4-4-2): Benedicte Iversen Håland – Marte Hjelmhaug, Ingrid Spord, Ingrid Stenevik, Ingrid Ryland – Amalie Eikeland, Marina Jensen, Lisa Naalsund, Ingrid Altermark (Camilla Ervik fra 46) – Maria Brochmann (Marije Brummel fra 46), Kennya Cordner (Sofie Jensen fra 55).

Kommentarer til denne saken