Gå til sidens hovedinnhold

Brækhus suveren mot Bustos i Monaco

Artikkelen er over 1 år gammel

Cecilia Brækhus vant suverent, men Victoria Bustos imponerte stort med sin tøffhet.

Cecilia Brækhus gikk seirende ut av møtet med argentinske Victoria Bustos i Casino de salle medicin lørdag.

Den norske boksedronningen fra Bergen vant kampen klart på poeng.

Kampen utspilte seg foran et stivpyntet og pengesterkt publikum på rundt 300 personer, som fikk se at Brækhus var noen hakk vassere enn sin motstander fra start til slutt.

Nå er jeg tilbake

– Nå er jeg tilbake, sa en glad Brækhus til Sky i et intervju vist på Viaplay etter sin første kamp på nesten ett år.

Hun ble spurt om hva som blir det neste.

– Nå skal jeg på ferie, men etter det skal jeg tilbake i treningslokalet i Big Bear med (trener) Abel Sanchez og fortsette det harde arbeidet, sa hun.

Promotor Eddie Hearn, som trakk fram at Brækhus hadde tangert rekorden til Joe Louis ved å forsvare en VM-tittel for 25. gang, var mer direkte.

– Framtiden er Katie Taylor. Det er den største kampen, og jeg ser for meg at de hver får en kamp til våren og deretter møtes til sommeren, sa han.

– Det høres bra ut for meg, sa Brækhus,

Noe av det beste jeg har sett av henne

Brækhus kontrollerte de første rundene med jaben sin og landet også noen fine kombinasjoner både oppe og nede, som sørget for klar poengledelse etter åpningsrundene.

– Det er noe av det bedre jeg har sett av henne. Det er ingen tvil om at hun er i knallform, kommenterte Viasat-kommentator Thomas Hansvoll underveis i kampen.

Bustos tok flere tunge treffere, men fortsatte å gå framover og viste seg å være like tøff som Brækhus advarte om på forhånd.

Får nesten vondt i hodet

Hun kom imidlertid aldri med noe som kunne true Brækhus' marsj mot en ny seier.

– Hun vet ikke hva hun skal gjøre her mot en mye bedre bokser, Bustos. Hun blir utbokset til de grader. Jeg får nesten vondt i hodet av å se på dette. Hun tåler jo alt, kommenterte Hansvoll midtveis i kampen.

I den sjette runden gikk Bustos ned, men dommer Diana Milani mente hun snublet mer enn hun ble slått ned av Brækhus' venstre hook, og det ble dermed ikke telling.

Bergenseren fortsatte overkjøringen i de senere rundene, og spørsmålet ble etter hvert om hennes argentinske motstander skulle klare å stå distansen på ti runder.

Det gjorde hun, og Brækhus kunne dermed inkassere en suveren poengseier etter ti runder.

Brækhus står dermed fremdeles ubeseiret, med 36 strake seirer i sin profesjonelle boksekarriere.

Kampen mot Bustos var Brækhus' første siden 8. desember i fjor, da hun slo Aleksandra Magdziak Lopes på poeng i Los Angeles.

Kommentarer til denne saken