Novotna testet positivt for dopingmiddelet stanozolol på et boksestevne som Cecilia Brækhus arrangerte høsten 2017. Siden den gang har den tsjekkiske bokseren gått tre proffkamper, men nå er hun omsider dømt av domsutvalget i First Lady Promotion. Novotna ble dømt til utestengelse fra organisert trening og konkurranser i fire år med virkning fra 1. september 2018.

– Dommen viser at antidoping-systemet har fungert bra ved denne anledningen og at en jukser er blitt tatt, uttaler Cecilia Brækhus i en pressemelding.

Advokat Hugo Rolf Hansen har fungert som bindeledd mellom First Lady Promotion og domsutvalget. Han sier at dommen gjelder for alle bokseforbund som følger antidopingregelverket.

– Kan dere med denne dommen garantere at Novotna ikke får gå en eneste boksekamp i løpet av de fire årene hun er utestengt?

– Hvis hun får gå en kamp hos forbund som følger antidopingreglene, så er det fordi forbundene har gjort en feil. Vi kan garantere for at vi har gjort det vi kan for å gjøre utestengelsen effektiv. Men vi kan aldri garantere oss mot feil, men jeg antar at det ikke skjer. Jeg tenker vi har gjort det vi kan, svarer Hansen.