Gå til sidens hovedinnhold

Brann er en outsider til gullet

Artikkelen er over 2 år gammel

Men Eirik Bakke holder Molde som favoritt, etter deres elleville handlerunde.

Eirik Bakke kommer med Sogndal til Vestlandshallen og BA-sendt generalprøve før seriestart i dag. Kampen mot Brann starter kl. 1500, sendestart med gjester i studio er kl. 1345.

Bakke, som tok seriegull med Brann i 2007, mener rødtrøyene er en outsider i år.

– Og det er jo en herlig posisjon å være i. Men jeg holder Molde som gullfavoritt.

– Foran Rosenborg?

– Absolutt. De har brukt masse penger på norske kvalitetsspillere, mens Rosenborg har slitt en god stund, sier han til BA.

– Jeg håper selvsagt på Brann, men vil kalle dem en outsider.

11 poeng foran Brann i 2015

– Det er rart å tenke på at vi våren 2015 ledet med elleve poeng på Brann i 1. divisjon. Det de har fått til siden, er enormt. Men det sier også en del om forskjellen på klubbene. Der Brann har kunnet beholde spillerne sine, har vi solgt mye, påpeker Bakke.

– I fjor solgte vi Even Hovland like før seriestart. Det er som om Brann skulle solgt Vito Wormgoor rett før det brakte løs, sier Eirik Bakke.

Les også

Mobilforbud på Stadion

– Men all ære til Branns arbeid de siste sesongene. Å klare å styre det laget og den klubben opp fra midten av 1. divisjon til jevnlig medaljekamp, det må alle ta av seg hatten for – inkludert kravstore bergensere.

– En må huske hvor langt nede de var før en begynner å hyle om seriegull. Men det er jo lov å håpe! Det gjør jeg også. Selv om jeg først og fremst er Sogndal-mann, har jeg store følelser for Brann, sier Bakke, som spilte i rødt fra sommeren 2006 til ut 2010.

– Vi skal rett opp

Etter et par ruskete sesonger i Saftbygden, med mange spillersalg og ikke minst mange skader på sentrale spillere, er Bakke klar i talen i år:

– Vi skal rett opp. Nå kan jeg si det, for nå har vi beholdt de fleste, fått viktige folk tilbake fra skade – og så har vi mye spennende ungt på vei opp. Så ja, det er ingen tvil om målet i år, sier den tidligere Leeds- og Aston Villa-spilleren.

Les også

Brann gravlegger Heltne Nilsen-rollen

Av skadde var Martin Ramsland den som kanskje var mest savnet i fjor. Spissen fikk en avrivning i lysken, og mistet hele 2018-sesongen. Nå er han tilbake, pluss at Bakke har fått forsterke midtbanen med rutinerte Steffen Ernemann (36) fra Viking, og midtstopperen Stefan Antonijevic (30) fra Lillestrøm.

Dessuten har han jo en haug av bergensere på laget!

– Ja, det må minst være 8-9 stykker, ler han.

To bergenser på landslag

Til lørdagens kamp mot Brann mangler han Ulrik Fredriksen og Tomas Totland, som begge er på U-landslagsspill. Men Mathias Dyngeland og Joachim Soltvedt vil garantert spille, sannsynligvis også Eirik Birkelund – selv om han har hatt småtrøbbel i det siste.

– Jeg tror Eirik blir klar. Det skal uansett bli gøy å møte Brann.

– Disse møtene er viktige for oss, og det er noe vi savner når vi er i 1. divisjon. Så vi prøver alltid å få til denne treningskampen. Vi snakker også om en kamp i sommer. Brann er en klubb vi har veldig gode relasjoner til, sier Bakke, som kom til Stadion sommeren 2006. Han spilte ut 2010-sesongen.

Kommentarer til denne saken