– Vi aksepterer karantenen som er ilagt på fire kamper, og kommer ikke til å anke noe. Vi har redegjort godt for saken, sier sportssjef Rune Soltvedt.

Han stiller seg opp i solen på treningsfeltet sammen med spissen som albuet Tromsøs Simen Wangberg. Bamba er ordknapp. Spissen virker ukomfortabel, og ser fortsatt ut som en angrende synder. Det er i det minste tydelig at han skulle vært saken foruten, og aksepterer selv straffen han har fått.

– Jeg må det. Jeg ønsket ikke at dette skulle skje, men det skjedde, sier han, og får gå av feltet.

Skal forebygge

Brann ønsker ikke å straffe Bamba ytterligere, men heller fokusere på forebyggende tiltak.

– Det føler vi er like viktig, for vi må sørge for å unngå slike episoder på norske fotballbaner. Da må man være gode på forebygging. Vi ønsker å «bruke» Bamba med tanke på situasjonen han var i, og håpe at andre kan lære av det, sier Soltvedt.

– Det kan være fair play-tiltak, for eksempel i regi av Brann i hordalandsfotballen, sier sportssjefen, som ennå ikke har spikret noen spesifikke tiltak.

– Det er viktigere å drive forebyggende arbeid enn å straffe utover straffen han allerede er ilag av NFF. 

Bamba går glipp av bortekampene mot Lillestrøm og gamleklubben Kristiansund, hjemmekampen mot Haugesund og bortekampen mot Rosenborg. Tidligste oppgjør for Bamba blir dermed Molde hjemme, 6. september.