Gå til sidens hovedinnhold

Brann har fått bud på Vindheim

Artikkelen er over 6 år gammel

Sjekk hvem som forsøker å sikre seg Branns backtalent Andreas Vindheim (19).

Fjorårssesongen til Andreas Vindheim har blitt lagt merke til av mange klubber, selv om året endte med at Brann rykket ned fra eliteserien. 

Klubben som har gått lengst i sin interesse er Rikard Norlings gamle arbeidsgiver Malmö, nå trent av Åge Hareide.

Tilbød stopper i bytte

BA vet at de regjerende svenske seriemestrene nylig la inn et bud på rundt 1,5 millioner kroner på backtalentet. Rikard Norling er som kjent på stopperjakt, og Malmö skal også vurdere å tilby den 20 år gamle midtstopperen Johan Hammar i bytte.

– Vi kommenterer aldri spillerlogistikken vår før vi har noe konkret å melde, sier Branns fungerende sportssjef, Rune Soltvedt.

Hammar ble i forrige uke linket til Brann av det svenske nettstedet fotbollskanalen.se. BA konfronterte Norling med saken på La Manga, men da avviste Brann-treneren at han var interessert i landsmannen.

Brann ønsker seg trolig en langt høyere overgangssum enn den som har blitt lagt på bordet nå, men det skal ennå være dialog mellom klubbene. Det er også usikkert om Vindheim egentlig ønsker seg bort. 19-åringen skal ha vært i møter med Branns sportssjef Rune Soltvedt om saken torsdag.

– Dette har jeg ingen kommentar til, sier Vindheim selv til BA.

Heller ikke spillerens agent, Stig Lillejord, vil kommentere dette.

Brann vil forlenge

Så sent som søndag, da Brann var på La Manga, skrev BA at Brann ønsker å tilby nye kontrakter til trioen Andreas Vindheim, Kasper Skaanes og Fredrik Haugen. Vindheim svarte i likhet med de to andre lagkameratene at han var smigret over utspillet.

– Det er jo selvfølgelig veldig hyggelig, og er jo noe som er veldig interessant. Brann er klubben jeg alltid har hatt lyst å spille for, så det er smigrende, sa Vindheim til BA da.

Et par dager tidligere var fungerende sportssjef Rune Soltvedt klar på at det ikke lå konkrete bud inne på noen av spillerne i Brann-stallen.

I fjor sommer kunne BA fortelle at Arsenal var en av storklubbene som hadde fått øynene opp for Vindheim. Interessen derfra har aldri formalisert seg i noe konkret. 

Danket ut Sævarsson

Vindheim skrev sin første proffkontrakt med Brann foran fjorårsesongen. Avtalen var ut 2016-sesongen.  Noe overraskende tok han plassen fra Birkir Már Sævarsson allerede i sin første sesong, og islendingen klarte aldri å gjenerobre den.

Det endte med at Sævarsson etter sesongen valgte å gå til nyopprykkede Hammarby, for å få spilletid og ikke miste plassen på Islands landslag.

Nå kan også Andreas Vindheim havne i den svenske toppserien om Hareide & co klarer å friste ham  nok.