Like før klokken 1730 lørdag ettermiddag ble nødetatene varslet om at det brant i et nedlagt kontorbygg på Sandsli.

Det ble observert åpne flammer og svart røyk, fortalte vaktkommandør Helge Lund til BA innledningsvis. Da brannvesenet kom til stedet, ble det bekreftet åpne flammer i byggets tredje etasje. En time senere var brannen meldt slukket.

Ifølge politiets operasjonsleder, Stine Mjelde, skal det ha blitt observert ungdommer på taket da det brant. Siden har politiet søkt etter dem, uten hell.

Utsatt for mye hærverk

Søndag kveld opplyser jourhavende jurist, Elisabeth Morstøl at politiet fremdeles ikke har funnet ungdommene de leter etter. Politiet har brukt hunder og drone i søket.

Politiets innsatsleder, Synnøve Malkenes, har understreket at det viktigste er å komme i kontakt med dem for en helsesjekk.

– Hovedbekymringen er om personene på taket har fått røyk i seg. De bør tilses av helse, sa hun til BA på stedet.

Se video fra stedet her:

Det er en kjent sak at det forlatte kontorbygget i Sandslimarka har blitt mye utsatt for hærverk, noe BA har omtalt tidligere. Det har vært snakk om innbrudd, vannskader og knust inventar, for å nevne noe.

– Tror dere at dagens brann også kan være en form for hærverk?

– Det er en av teoriene, men vi kan ikke konkludere med noe ennå. Men vi er kjent med at ungdommer tidligere har tatt seg inn i bygget, sier operasjonsleder Mjelde.

Store ressurser i sving

22 personer var i sving fra brannvesenet lørdag ettermiddag og kveld. Innsatsleder i brannvesenet, Hans Petter Nilsen, opplyser at det var en rask slukkejobb, men mye røykutvikling. Etter slukkingen søkte de gjennom bygget.

– Vi er ikke sikker på hva det brant i, men det er mulig i et kjølerom, sier Nilsen.

Det er for tidlig å si om brannen kan være påtent, opplyser Mjelde i politiet.

Løp ut da de så blålysene

Bybanen ble stanset en liten stund som følge av hendelsen, da det ligger et bybanestopp like ved. Trafikken gikk som normalt igjen etter en kort periode.

Albert Wergeland (10) og Alfred Bergflødt (10) observerte dramatikken lørdag ettermiddag.

De forteller til BA at de løp ut da de så alle brannbilene.

– Det var fire brannbiler forbi huset vårt. Da vi kom bort til bygget, så vi flammer og masse røyk over taket, forteller guttene, som dro til stedet sammen med foreldre.

Det luktet brent i området lørdag ettermiddag, og røyken skal ha strekt seg flere hundre meter bortover veien.

– Beklagelig

Eiendomsselskapet Axer er hovedeier av kontorbygget på 11.000 kvadratmeter.

Administrerende direktør i Axer Eiendom, Ole Halvor Svenkerud, skriver i en tekstmelding til BA at det er beklagelig at det har brent i et av byggene deres.

– Dog er det viktigste at ingen personer har kommet til skade. Det ser også ut som at brannvesenet har gjort en veldig god jobb, og det er vi takknemlige for, sier Svenkerud.

Brannårsaken er ikke noe han ønsker å spekulere i.

– Her regner vi med at brannvesenet og politiet vil gjøre nødvendige undersøkelser for å finne grunnen til brannen.

Søndag kveld opplyser jourhavende jurist, Eli Andrea Skaar, at de fortsatt ikke har noen mistenkte i saken.

– Politiet har opprettet en undersøkelsessak, sier hun.