Klokken 1540 torsdag meldte 110-sentralen om brann i en blokk i Fyllingsdalen.

– Meldingen som kom inn til oss var at det var meldt om åpne flammer i blokken. Det skulle være synlig fra tak, og folk hadde begynt å evakuere, forteller innsatsleder Tordis Myrseth i Vest politidistrikt til BA.

Alle nødetatene rykket ut til stedet.

– Vi rykket ut med mye ressurser i forhold til at vi er usikre hvilket omfang dette har. Brannvesenet meldte ganske raskt at de hadde kontroll. Vi startet med å legge til rette for nødetatene, og evakuering, sier Myrseth.

To personer er fraktet med ambulanse for sjekk, forteller hun.

– Tilstanden kan ikke jeg si noe om. Men samtlige har vært bevisste og pratet med oss før de ble sendt av gårde. Det er to stykker som har blitt sendt med ambulanse for sjekk, også er det to stykker som har fått tilsyn av helse på stedet, sier Myrseth.

Begynte å brenne i rullestolheis

Klokken 1552 kunne politiet opplyse at det var en rullestolheis som begynte å brenne. Brannen skal ha startet i fjerde etasje.

– Det ble først meldt om brann i en rullestol, og at flammene gikk opp gjennom takluken. Det stemte for så vidt, men det var i tillegg tatt fyr i rullestolheisen, så det er antakelig den som har gjort at det tok fyr i rullestolen, forteller innsatsleder Jan Aase til BA.

– Heisen har vært plassert rett under røykluken til taket, slik at flammen har gått ut gjennom røykluken. Dermed ble det meldt om flammer over tak, forklarer han.

– Blir ikke beboelig med det første

Aase forteller at den første meldingen var veldig dramatisk.

– Men det ble jo mindre dramatisk etter hvert.

Leiligheten hvor brannen startet skal ha fått store skader.

– Den leiligheten hvor det brant blir nok ikke beboelig med det første. Men de andre leilighetene under skal det være greit å komme tilbake til når det er ryddet og vasket litt, mener Aase.

Klokken 1601 meldte brannvesenet at brannen var slukket.