Brannvesenet fikk klokken 0314 natt til tirsdag en nødsamtale om at det brant i parkeringshuset ved Circle K på Nesttun.

– En forbipasserende meldte om store flammer, som sto helt opp i taket, forteller vaktkommandør Jostein Steinsland Hauge ved 110-sentralen til BA.

Fana brannstasjon ligger på Paradis, kort vei fra Nesttun, og var raskt på pletten.

– Da vi kom frem brant det godt. Det så ut til å ha begynt i en stol, og spredd seg til noen lamper og ledninger i taket.

Sikret overvåkningsvideo

Brannen kom likevel raskt under kontroll, og ble meldt slukket allerede klokken 0321.

– Det var ikke umiddelbar fare for spredning til kjøretøy, men den kunne fort ha spredd seg videre i parkeringshuset.

Politiet mistenker at brannen er påsatt, og har opprettet sak.

– Vi har gjort undersøkelser og sikret overvåkingsvideoer fra området. Vi har litt å jobbe med, men har ikke pågrepet noen så langt, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt Dan Erik Johannessen.

Mistenkelig aktivitet

Basert på bilder fra Nesttun sentrum i samme tidsrom som brannen, undersøker politiet nå om det kan være samme mann som oppførte seg mistenkelig i et borettslag i Fana natt til tirsdag.

I 0145-tiden fikk politiet melding fra en bekymret nabo i Mårdalen. Der skal en mann ha oppført seg merkelig, forsynt seg med gjenstander rundt en parkeringsplass og rotet rundt i boss.

– Vedkommende snakket til mannen, men var redd for at han skulle forsyne seg videre og ringte derfor politiet, sier avsnittsleder Grunde Næss ved Bergen sør politistasjon.

Da politiet kom i kontakt med mannen, bar han ikke tyvgods.

Han ble bortvist fra stedet, men det stoppet ikke der.

Kun ti minutter etter første pålegg, måtte politiet igjen gi mannen beskjed om å fjerne seg fra stedet.

Mannen skal være kjent for politiet fra før, og de undersøker nå om han også kan ha hatt noe å gjøre med brannen på Nesttun.