«Hon e' knappe 17 år, hon tar cupen hem i år, Signe Gaupset».

Midtbanespilleren spilte seg rødmende inn i Brann-supporternes hjerter med to mål i cupfinalen mot Stabæk (3-1). Det hun har ydmykhet og sjenanse utenfor fotballbanen, tar hun igjen på den.

For Gaupset fremstår leken, offensiv, målrettet, hardtarbeidende og stinn av selvtillit på gresset. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har tatt henne med på en eksklusiv talentliste – «Ten women's players to watch in 2023».

Den inneholder spillere fra Hoffenheim, Juventus, AIK, PSV, PSG, Barcelona, Røde Stjerne, Olimpia Ljubljana, Brighton – og Brann.

Blir i minst et og et halvt år

Gaupset kom til Sandviken sommeren 2021, og fikk smake på nivået med fem kamper i Toppserien allerede den høsten. Men det var i fjor, i Brann, gjennombruddet virkelig skjedde.

– Det var et bra år! Gøy å etablere meg mer og bli viktigere for laget. Når du spiller på et bra lag, er det også lettere å gjøre det bra, påpeker 17-åringen fra Molde.

Med utskiftningene i Brann-stallen blir Gaupset trolig enda viktigere i 2023. Den rollen er hun klar til å ta.

– Jeg håper jeg kan bidra enda mer. Vi har en del nye spillere også, så vi må bare bli mer samspilt og lære hverandre og kjenne, sier hun.

Gaupset har kontrakt til sommeren 2024. Hun garanterer mer eller mindre at hun blir i Brann minst halvannet år.

– Jeg har lovet mamma og pappa å fullføre videregående skole her. Det har de sagt jeg må, også. Så jeg blir i hvert fall så lenge, smiler hun.

Gaupset kom for øvrig på 2. plass på BAs talentliste:

Les også

Dette er Hordalands største talenter

– Helt rått

BA snakker med stortalentet under en treningsøkt i styrkerommet på Åsane Arena. En frivillig, sådan. Ingrid Stenevik (28) står ved siden av, og får stortalentet til å rødme når hun setter i gang med rosen.

– Hun er veldig stolt over å være på den listen, det vet jeg, gliser midtstopperen.

– Du skal være ganske god bare for å bli vurdert. Det er helt rått, og veldig fortjent. Signe har det meste, hun er en komplett spiller. I tillegg har hun hodet på plass. Det er imponerende, mener rutinerte Stenevik.

Kvalitetene hennes har fått flere av Brann-spillerne til å hylle henne. Både Tuva Hansen og Svava Rós Gudmundsdottir har uttalt at Gaupset er blant verdens største talenter. Sistnevnte har spilt i Champions League-klubber, og uttalte til BA etter cupfinalen at Gaupset er en av de beste spillerne hun har spilt med.

– Hun lyver når hun sier hun er 17, hun kan ikke være så ung, lo Gudmundsdottir overfor BA.

– Jeg er helt enig med Svava. Men vi får nyte det så lenge vi har henne, smiler Stenevik.

Gaupset scoret blant annet to mål i cupfinalen. Se alle målene her:

Målshow spesial: 83 mål fra Branns første sesong med damelag