MARBELLA (BA): – Før jeg kom til Sandviken kunne jeg ikke leve av fotballen, og det er viktig for meg å ha noe å falle tilbake på når jeg legger opp. Jeg kan ikke leve av denne lønnen når jeg slutter med fotball, sier Naalsund.

Om bare noen få måneder kan hun fullt og helt satse alt på fotballen og glemme vernepleierstudiet, for det har aldri vært et dilemma å måtte velge mellom studiet eller fotballen. Studiene skulle fullføres først.

Naalsund sier at hun har fått veldig få henvendelser, selv om hun har takket nei til tilbud de seneste årene fordi hun heller vil fullføre studiene.

Bergenseren er også samboer med Åsane-midtstopper Eirik Wollen Steen, som hun håper å ha med på flyttelasset om det skulle bli en realitet. I så fall kan Åsane risikere å miste en av sine viktigste spillere.

Var i dialog med Roma

– Han er interessert om det dukker opp en mulighet. Det er en fordel å ha en du er trygg på i et nytt land, sier Naalsund, som bekrefter at hun var i dialog med Roma tidligere.

Men tilbudet var ikke fristende nok. Skulle hun ha flyttet på seg og gitt seg med studiet, måtte hun ha tatt studiet helt på nytt etter karriereslutt.

– Jeg tviler på at Roma er bedre enn Brann og tror jeg hadde tjent bedre her, sier Naalsund.

Hun legger samtidig til at det kunne ha sett annerledes ut med tanke på studiet om hun hadde fått et veldig fristende tilbud fra utlandet tidligere.

Stjal oppmerksomheten

I kampen mot Häcken mandag var det særlig ett navn som det ble pratet om på tribunen etter en ny stor kamp: Lisa Naalsund.

Branns nummer elleve tiltrakk seg oppmerksomhet fra både agenter, speidere og andre som hadde tatt turen for å overvære Branns 2-1-seier.

Naalsund var en svært viktig brikke da Sandviken vant seriegull for første gang i fjor, men til tross for flere gode prestasjoner over lengre tid, står midtbanespilleren med fattige 56 minutter på A-landslaget.

Utenfor banen er hun ikke den som er mest glad i oppmerksomhet eller tar mye plass slik hun gjerne gjør på fotballbanen.

Slet på landslaget

Selv om hun nå i løpet av det siste året stort sett har vært å se i landslagstroppen, var ikke det noen selvfølge tidligere. Hun begrunner noe av årsaken med at hun slet med å finne seg til rette når hun kom på samling.

– Jeg jobbet veldig med meg selv etter de første uttakene. Jeg skjønte at det ikke kom til å gå, jeg klarte ikke å prestere eller være meg selv. Det handlet ikke om dem, men at jeg ikke var trygg på meg selv. De to siste årene har det løsnet veldig og det har vært sykt deilig. Nå føler jeg at jeg har noe å gjøre på landslaget, sier hun.

– Undervurderer du deg selv som spiller?

– Nei, jeg synes jeg er en veldig god spiller. Det er ikke et veldig stort sprik mellom meg og de som spiller fast på landslaget, svarer Naalsund.

14 Brann-spillere kan forsvinne gratis: – Et jævla mas

Håper å bli plukket opp

Landslagssjef Martin Sjögren var på plass under mandagens kamp mot Häcken, men uten at de snakket sammen.

Naalsund tror manglende erfaring gjør at hun ikke har fått flere muligheter på landslaget og at det derfor er en «risiko» å bruke henne. Som følge av manglende testing mot internasjonal motstand.

– Hvordan skal du få erfaringen uten å få sjansen?

– Nei, det er vanskelig. Champions League-kampene er en fin erfaring, men mitt ønske er at det skal komme en god klubb som kanskje vil signere meg en eller annen gang, sier hun og legger til:

– Men jeg drar ikke for opplevelsen, det må være en god klubb. Jeg har det skikkelig bra her hjemme, svarer midtbanejuvelen.

Nestleder i Brann, Pål Hansen, er helt tydelig på hva han mener:

– Lisa fortjener å spille i en liga og i en klubb som er blant det ypperste, sier han.


Vil fullføre sesongen

26-åringen tror at det kunne ha hjulpet om hun byttet ut Brann med et utenlandsk lag for å få flere muligheter på landslaget.

Hun har kontrakt med Brann ut 2023-sesongen.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å bli kjøpt ut. Jeg håper på en måte at det skjer, men det må være en veldig god klubb. Men det er så mye gøy som kommer til å skje i denne klubben her at jeg har lyst til å fullføre sesongen, sier midtbanespilleren.