OSLO: Terland spiller til daglig i Brann, hvor hun har scoret ti mål på de 15 første kampene denne sesongen.

Det har imponert landslagstrener Martin Sjögren såpass at 20-åringen har fått plass i Norges EM-tropp som skal kjempe om medalje i England i sommer.

Det har også imponert klubber ute på kontinentet. Terland var nemlig på England-tur forrige helg, hvor hun besøkte en klubb som har vist interesse for målgrossisten.

– Jeg har ikke så lyst til å si så mye om det. Det viktigste er å gjøre en bra jobb for Norge og prestere godt i mesterskapet, sier Terland til NTB.

– Men du var der nede?

– Ja, jeg har vært en liten tur i England, svarer hun lurt.

20-åringen er ordknapp om hvilke klubber det er snakk om, men innrømmer at det er gøy at klubbene har lagt merke til henne.

– Absolutt, det er bare gøy. Det gir motivasjon. Jeg har jo høye mål og har lyst til å bli en veldig god fotballspiller, så da er det klart at man må ta noen steg på veien, sier hun.

– Et av de største talentene

Agenten hennes, Jens Wenzl, har fra før bekreftet overfor Stavanger Aftenblad at det er stor interesse for Terland i flere land i Europa.

Terland har også imponert for landslaget. På hennes 15 første kamper under Sjögren har hun notert seg for seks mål.

– Elisabeth er et av de største talentene vi har i norsk kvinnefotball. Fortsetter hun sin utvikling, kommer hun til å bli en veldig god fotballspiller over lang tid, sa landslagssjef Martin Sjögren til NRK etter Terland både scoret og hadde målgivende mot Portugal i Algarve Cup.

Første mesterskap

Supertalentet debuterte på landslaget i april 2021 borte mot Belgia. Nå er det duket for hennes første mesterskap med flagget på brystet.

– Det blir veldig spennende. Veldig kjekt. Jeg har gledet meg lenge. Det er fin måte å lære veldig mye på og få med seg mye erfaring, sier Brann-spilleren.

Til tross for suksessen i Brann har ikke Terland startet for landslaget siden Portugal-kampen i februar, men hun har likevel store mål om å få spilletid under mesterskapet i England.

– Det er klart at vi har mål som lag sammen. Og så har jeg også egne mål som spiller, så jeg ønsker å bidra så mye som mulig. Og da helst stå på banen. Så er det å prøve å gjøre det så godt som mulig i den rollen du får, som gjør at vi som lag lykkes, sier Terland.