Gå til sidens hovedinnhold

Brann trenger ikke reise langt for å hente inspirasjon

Artikkelen er over 2 år gammel

En bør falt nok av skuldrene til Brann-trener Lars Arne Nilsen og spillerne hans etter 2–1 seieren over Tromsø.

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter å ha vært pjusk og småsyk i prestasjonene innledningsvis i sesongen er Brann etter min mening fortsatt ikke helt friskmeldt. Det gnistret ikke av Brann-maskineriet i søndagens kamp heller.

Balltempoet er lavt i etablert spill, da er det vanskelig å spille seg til store sjanser. Det settes ikke full fart fremover hver gang Brann har en kontringsmulighet. Det er ikke mange nok spillere som kommer på gode bevegelser i motstanderens boks ved innlegg. Tromsø har vært svak så langt i sesongen, så at Brann vant skulle bare mangle.

Brann viser at de har stor bredde i troppen sin. Laget ble ikke dårligere av at både Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen måtte ut med skade. Det er en trygghet for både spillere og trenere å ta med seg inn mot de neste kampene.

Vi så et Brann-lag som ønsket å presse Tromsø høyt, men som havnet lavt i store deler av kampen. Det at Brann lå kompakt med tette avstander i ledd og mellom leddene er nok en av årsakene til at de til slutt kunne juble for seier. Det var et mer kynisk Brann-lag vi så mot Tromsø, et lag med en strategi som lignet mer på det som har kjennetegnet LAN de siste årene.

Les også

Dagen derpå: Siste nytt om skadeomfanget

Både spillerne og trenerne i Brann vet at de må utvikle spillet sitt fremover. Hvor bør Brann hente inspirasjon til dette fra?

De trenger ikke reise så langt. Spillerne og trenerne satt sikkert som jeg og fulgte kveldskampen mellom Rosenborg og Molde. Molde er det laget som har imponert meg mest så langt i årets sesong. De scorer mål og skaper sjanser etter gnistrende godt angrepsspill.

LAN og Brann-guttene bør hente inspirasjon fra Molde og feie Ranheim av banen når de kommer på besøk neste søndag.

Kommentarer til denne saken