24 000 på Stadion?

Artikkelen er over 13 år gammel

Årsmøtet i Brann avslørte i går at klubben planlegger enda en utvidelse av Branns hjemmebane.

DEL

Brann har allerede bestemt seg for at søndre tribune, dagens hovedtribune, skal bygges på en måte som gjør at kapasiteten blir mellom 22 500 og 23 000 plasser.

Dette skjer ved at det sørvestre hjørnet også fylles med seter, pluss at tribunen bygges i to etasjer, noe som gjør at en får noen flere seterader enn opprinnelig planlagt.

– Vi vil også vurdere om vi skal fylle det nordvestre hjørnet, altså ut mot Nymarksfeltet, med seter. Men dette vil vi ikke ta en avgjørelse på før resten av anlegget er ferdig, og vi ser om etterspørselen tilsier at vi skal helt opp til 24 000, forteller daglig leder Bjørn Dahl.

LØNNSBEKYMRINGER

Opprinnelig var det planlagt at byggingen av søndre tribune skulle starte etter denne sesongen. Men siden Brann i vinter har fått mulighet til å kjøpe ut Stor-Bergen Boligbyggelag sin andel i Stadion, har de ikke kunnet sende reguleringssaken til kommunen før denne overdragelsen er gjort. Den endelige godkjennelsen for å gjøre dette, ble gitt av årsmøtet i går.

– Hvorvidt vi kan bygge en ny søndre tribune neste vinter, eller om vi må vente enda en sesong, kommer an på to ting: Behandlingstiden i kommunen, og finansieringen, sier Dahl til BA.

Han kunne ellers glede seg over nok et rolig og gemyttlig årsmøte i Brann. Forsamlingen som tidligere var preget av høylytte debatter og krangling, har de siste årene foregått uten noen som helst bølger. Det var det heller ikke i går. Alle styrets forslag ble enstemmig vedtatt, og det kom heller ingen motkandidater til valgkomiteens forslag ved valget.

Men det er kanskje ikke rart medlemmene er fornøyde. Brann har 20 millioner på bok, hadde nesten 4,8 millioner i overskudd på driften i fjor, og kan også se frem til en voldsom vekst i inntektene når det nye anlegget står ferdig.

Artikkeltags