Æresmedlem i Brann gikk bort

Rolf Wembstad var regelmessig på Stadion og møtte gamlegutta over en kopp kaffe.

Rolf Wembstad var regelmessig på Stadion og møtte gamlegutta over en kopp kaffe. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Rolf Wembstad ble 86 år gammel.

DEL

Det er Brann.no som melder at Wembstad er død, 86 år gammel.

Wembstad debuterte for Brann i 1947. Ti år senere spilte han sin siste kamp for klubben. Han stoppet da på 156 kamper, 109 av dem i serien og cupen. Han scoret ni seriemål for Brann i løpet av karrieren.

Wembstad var også med på laget som kom til cupfinalen og tapte 0-3 for Fredrikstad på Ullevaal i 1950.

– FIKK ALDRI TILSNAKK

Odd Oppedal (77), kaptein på Branns gullag i 1961/62, spilte på lag med Wembstad i begynnelsen av karrieren.

– Rolf var ni år eldre enn meg, men vi spilte på lag sammen i tre-fire år. Rolf var en eminent sidehalf. Han var dyktig på mange måter. Veldig fintspillende, sier Oppedal til BA.

Oppedal trekker frem at Wembstad aldri spilte over grensen.

– Han var ikke den som fikk tilsnakk på grunn av spillet sitt. Rolf var en verdig representant for klubben, både på banen og som styreformann, sier Oppedal.

KLUBBFORMANN

Etter den aktive karrieren tok Wembstad på seg flere lederverv. Han satt i Branns fotballstyre fra 1960-63 og ble deretter fotballformann fra 1964-65.

Wembstad var også formann for hele Sportsklubben i perioden 1981-83. For innsatsen ble han utnevnt til æresmedlem i klubben i 1999.

Branns nettside skriver følgende om æresmedlemmet som har gått bort:

«Rolf Wembstad var mangeårig medlem av Gamle Brann, og dro på Stadion for å spise lunsj med gamlekarene om tirsdagene så lenge helsen holdt. Han var en respektert person i gjengen av veteraner, og også blant de ansatte i klubbens administrasjon som han gjerne stakk innom i forbindelse med stadionbesøkene. Vi lyser fred over hans minne».

Artikkeltags