Austin scoret på straffe

Bildeserie

Brann-Sandnes Ulf 3-1

Brann-Sandnes Ulf 3-1.
Artikkelen er over 5 år gammel

Brann slo Sandnes Ulf 3-1. Slik var kampen.

DEL

Årets første seriekamp fra Brann Stadion startet med et smell. Etter bare tolv minutter slo Rodolph Austin en glimrende gjennombruddspasning til Amin Askar som gikk på løp. Han kom seg forbi Harald Vindenes som måtte bruke ulovlige midler for å stoppe Askar.

  • Sport

Dommeren pekte på straffemerket. Austin som la pasningen til Askar tok ansvar og banket ballen bak Sandnes Ulf sin keeper Bo Andersen.

Bare minuttet etterpå var Askar på farten igjen. Denne gangen fikk han skutt, men skuddet gikk rett på Andersen. Han måtte gi retur, men Brann ble avblåst for offside.

ULF TOK OVER

Etter scoringen var det Sandnes Ulf som var det beste laget. De kom rundt på høyresiden flere gangen. Etter 20 minutter hang den i noten bak debutant Hannes Halldorsson. Andreas Ulland Andersen kom rundt og slo et godt innlegg. I boksen ventet Kamal Saaliti som fikk stå nesten helt alene. Headingen suste i nettet bak Halldorsson. Det var en god heading, men det så ut som islendingen kunne gjort mer.

Bare ti minutter etter scoringen var Sandnes Ulf på farten igjen. Gilles Ondo kom alene med Halldórsson, men denne gangen reddet han mesterlig.

Ulf hadde ballen mest frem til pause og burde kanskje ledet, men lagene gikk i garderoben med 1-1.

HAUGEN REGJERTE

Etter pause gjorde Rune Skarsfjord ett bytte. Ut gikk Tomasz Sokolowski og inn kom Fredrik Haugen. Unggutten satt fyr i laget og styrte spillet fra sin posisjon på midtbanen.

Etter 60 minutter slo Haugen ut til Amin Askar. Nyervervelsen gjorde som han gjorde på Lerkendal for under en uke siden. Han tok med seg ballen inn i banen og fyrte løs. Skuddet var hardt og snek seg inn bak Andersen i nærmeste hjørnet.

Bare to minutter etterpå var Brann på farten igjen. Denne gangen var det Rodolph Austin som slo en flott pasning i bakrom til Kim Ojo. Nigerianeren kom alene gjennom med Andersen, og i ekte Messi-ånd vippet han ballen over keeper og i noten. En nydelig scoring av Ojo.

STYRTE

Etter de to scoringene var det Brann som styrte det meste av spillet. Haugen forsøkte seg med et skudd etter 68 minutter, men det gikk rett på Andersen.

Da det var spilt 78 minutter holdt Andersen på å rote det til for seg selv. Han skulle bare klarere ett tilbakespill, men Ojo jaget ballen og klareringen gikk rett i spissen. Ballen trillet mot mål, men Andersen fikk reddet ballen på streken.

Brann kontrollerte inn mot full tid. Men på overtid ropte Sandnes Ulf på straffe. Erdin Demir ga vekk ballen til Tommy Høiland som kom alene med Halldórsson. Han rundet keeper og gikk i bakken. Men dommer Kristoffer Helgerud valgte å vinke spillet videre.

Det var det siste som skjedde i kampen, og Brann kunne innkassere sin første seier i eliteserien denne sesongen.

Artikkeltags