Badji raste etter rasistiske tilrop

Stéphane Badji (24) måtte holdes tilbake av lagkamerater. BA understreker at personene på dette bildet ikke har noe med rasismen og apelydene å gjøre.

Stéphane Badji (24) måtte holdes tilbake av lagkamerater. BA understreker at personene på dette bildet ikke har noe med rasismen og apelydene å gjøre. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Branns Stéphane Badji (24) ble utsatt for rasisme da han selv eksploderte etter cupkampen mot Varegg.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Det skulle være en cupfest, men 3-2-seieren til Brann endte på tragisk vis for rødtrøyenes midtbanespiller Stéphane Badji. Han måtte holdes tilbake av lagkameraten Daniel Mosjov etter at to tilskuere hadde kommet med rasistiske utrop til senegaleseren på vei inn i garderoben.

Rasismen ble hørt av blant annet hørt av tilskueren Vidar Lillestvedt.

–Jeg hørte at en eller to personer laget ape-lyder mot Badji. Han ble naturligvis forbannet, og var på vei mot dem, men ble holdt tilbake av noen Brann-spillere, sier Lilletvedt.

FORLØPET TIL RASISMEN

–Det er tragisk at folk holder på slik i 2014, fordi man er uenige om taklinger og slikt, sier han.

Lilletvedt forteller at det han oppfattet å være en kamerat av Badji fortsatte krangelen med to andre supportere etter at Badji var dratt inn i garderoben av lagkamerater.

Opptakten til episoden startet da Badji ble byttet av banen etter en svak kamp etter 65 minutter. Rett før hadde senegaleseren rast mot dommeren fordi han ga han et gult kort for en takling på Thomas Ulvestad. Badjis lagkamerater måtte holde ham tilbake fra dommer Kristoffer Hagenes.

–Så du taklingen? Det var ikke noe som kvalifiserte til gult kort, sa Badji til BA etter kampen.

BLE HOLDT IGJEN

Dommeren mente at 24-åringen gikk inn i taklingen på en måte om kunne skade motstanderen, men Hagenes ville ikke kommentere Badjis voldsomme reaksjon.

Etter at Badji hadde snakket med BA om episoden beveget han seg opp mot trappen ut av banen på Stemmemyren. Der traff han på Ulvestad, som ikke var ferdig med taklingen.

–Jeg syns en spiller som tjener så godt kunne si takk for kampen, og unnskyld for taklingen. Det gjorde Badji ikke. I stedet ble han rasende, sier Varegg-spilleren til BA.

Senegaleseren tente på alle plugger. Han ble først holdt tilbake av Varegg-innbytter Kristoffer Solberg, før Mojsov kom til for å holde igjen Badji også. Det ble noen tumulter, men til slutt fikk Mojsov roet lagkameraten nok ned til at Badji snudde og gikk mot garderoben.

BEKREFTER RASISMEN

–Det er sånn som skjer når man er engasjert. Ikke noe farlig, sier Mojsov.

Det var altså på vei opp trappen med Mojsov at Badji fikk slengt rasismen etter seg. Og igjen måtte midtstopperen stille seg som vegg, for at Badji ikke skulle løpe etter hetseren.

–Jeg har ikke noen kommentar til det som ble skreket etter det som skjedde der, er svaret Mosjov ga når BA spurte hva som ble sagt.

Vareggs Solberg, som var førstemann til å stoppe Badji da han gikk etter Ulvestad, bekrefter at Brann-spilleren ble utsatt for rasisme i etterkant av episoden.

–Først måtte vi holde ham igjen etter at han hadde kranglet med Thomas (Ulvestad). Så fikk vi han bort fra situasjonen, men i trappen opp fra banen sto det noen idioter og gaulet til ham, forteller Solberg.

Solberg sier at to supportere kom med flere rasistiske tilrop.

Da ble Badji igjen forbannet, og måtte på nytt holdes tilbake.

–Det var mye drit. Han var jævla lei seg, Badji, og det skjønner jeg godt.

BA forsøkte å komme i kontakt med Badji selv etter hendelsene, men midtbanespilleren kom ikke ut av spillerbussen.

Artikkeltags