Det startet forrykende for Brann. Det virket som et helt annet lag enn laget som tapte 1-3 for Nest-Sotra tidligere denne uken. Etter bare 11 minutter smalt det på Stadion.

Erik Mjelde dro seg fri i boksen og jaget en ball mot dødlinjen. Han slo inn fra venstre og foran keeper dukker Kim Ojo opp som fikk sitt første mål for Brann.

FYR I LAGET

Det satt fyr i Brann-laget som spilte med en helt annen intensitet enn i treningskampene. For Rosenborg sin del slet de nok med å skape farligheter mot et solid Brann-forsvar.

Etter 42 minutter smalt det igjen. Først fyrte Diego Gustavino et skudd i tverrliggeren. Minuttet etter jaget Ojo en ball som han selv headet i bakrom. Han runder Daniel Örlund i Rosenborg-buret og fikk lag inn til en umarkert Bjørnar Holmvik som kunne heade inn 2-0 til Brann.

Brann gikk til pause med en fortjent ledelse.

Etter pause roet kampen seg noe de første minuttene. Etter 53 minutter var det Rosenborg som fikk sin største sjanse. Mushaga Bakenga kom seg alene gjennom med Opdal, men skuddet gikk rett til side for mål.

Brann var heller ikke ufarlige etter pause. Tre minutter senere sto treverket i veien for Brann igjen. Kim Ojo fikk en tå på et innlegg fra venstre. Ballen gikk i en bue over keeper og i tverrliggeren igjen.

JOBBET HARDT

Etter dette gikk kampen inn i en periode hvor begge lag slet med organiseringen og pasningskvaliteten. Brann jobbet som løver for å holde på ledelsen.

I det 68. Minutt kom likevel reduseringene for Rosenborg. Trond Olsen slo et frispark inn i feltet fra midt på Branns halvdel. I feltet ruvet Mushaga Bakenga høyest og fikk stusset ballen i noten bak Opdal.

Etter dette tok Rosenborg mer over. De hadde ballen mye, men slet med å bryte gjennom Brannmuren. Det bølget frem og tilbake i midten av annen omgang. Rosenborg pøste på med folk fremover. Det ga muligheter til kontringer for Brann.

SMALT I TVERLIGGER, IGJEN!

Fredrik Haugen kom inn i annen omgang. Han kunne blitt helt da han fyrte løs et skudd etter 80 minutter. Han plukket opp en ball og fikk kjempetreff, men skuddet gikk et par centimeter til side for mål.

I det 83. minutt smalt det i metallet på Stadion igjen. For tredje gang kunne Örlund puste lettet ut. Kim Ojo smelte til på volley, men tverrliggeren sto i veien for nigerianeren igjen.

Brann fortsatte å presse selv om Rosenborg ble mer offensive. Fredrik Haugen fikk nok et godt treff da det var fem minutter igjen, men Örlund strakk seg så lang han er og fikk slått unna.

Rosenborg presset på mot slutten, men klarte ikke å få den etterlengtede utligningen.

PESSIMISTER

Bergenserne møtte mannsterke opp da det ble delt ut gratisbilletter til seriepremieren mot Rosenborg. De som møtte opp var svært pessimistiske før start.

– De taper nok i dag. Jeg hadde nok dratt på kamp hvis det ikke var gratis også, men det er kjekt å se dem kjempe mot nedrykk, sier Eikeland.

Han er på kamp sammen med Nina Bjerregaard (21). Heller ikke hun tror Brann vinner i kveld, men er glad de slippe å betale for billetten.

– Det er flott for oss, men det synd at Chess må kjøpe så mange billetter for å fylle Stadion, sier hun.

Gaute Jonasson (14) og Halvor Gjengstø (14) stilte også opp for å få en billett. De hadde ikke gått på kamp hvis det ikke var for at billettene er gratis.

– Det er Brann sin skyld at det kommer så få folk. De har solgt sine beste spillere, og spiller ikke bra fotball. Men vi gleder oss til kamp, sier de.

Slik stiller Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal - Birkir Már Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Christian Kalvenes, Hassan El Fakiri - Rodolph Austin, Carl-Erik Torp - Diego Guastavino, Erik Mjelde, Bjørnar Holmvik - Kim Ojo.

På benken: Jørgen Mohus, Nicolas Mezquida, Fredrik Haugen, Yaw Ihle Amankwah, Kjetil Kalve, Juninho Cabral, Bjarte Haugsdal.

RBK (4-4-2): Daniel Örlund - Mikael Lustig, Jim Larsen, Mattias Bjärsmyr, Mikael Dorsin - Morten Moldskred, Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred, Gjermund Åsen - Mushaga Bakenga - Rade Prica.

På benken: Erik Mellevold Bråthen, Simen Wangberg, Jon Inge Høiland, Trond Olsen, Boti Goa, Alejandro Lago og Fredrik Winsnes.