Barmen med <br/>skyhøy ambisjon

Kristoffer Barmen (19) med hårete målsetting for høsten i Brann.

Kristoffer Barmen (19) med hårete målsetting for høsten i Brann. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kristoffer Barmen (19) med hårete målsetting for høsten i Brann.

DEL

Midtbanetalentet signerte i går en ny toårskontrakt med Brann. 19-åringen skulle i utgangspunktet vært ferdig med videregående skole, men Barmen kommer fortsatt til å dykke ned i skolebøkene utover høsten.

– Jeg mangler noen fag på videregående, som jeg skal ta opp igjen nå i høst. Deretter er planen å ta det litt rolig med skolen frem til neste sommer, før jeg begynner på studier, sier Kristoffer Barmen til BA om fremtidsplanene.

I FARS FOTSPOR

Og unge Barmen heller mot å gå i samme retning som sin far Rolf Barmen, av mange kjent fra tiden i Chess. Nå er pappa Barmen sjef i NextGenTel, en av Branns største sponsorer.

– Jeg tenker noe innen økonomi og administrasjon, sier avkommet.

– Du vil gå i din fars fotspor altså?

– Ja, kanskje. Jeg tenker å drive med noe annet etter fotballen, sier 19-åringen, som var avgangselev ved Sandsli videregående skole i vår.

FOR MYE FRAVÆR

På grunn av kometkarrieren i Brann ble hans siste skoleår preget av mye fravær. Det er dette Brann-spilleren nå skal hente inn igjen.

– Jeg var ikke så sinnsykt mye på skolen det siste året på grunn av at jeg var mye her. Så derfor tenker jeg å bruke et halvår nå på å ta opp igjen fag, sier Barmen til BA over et «slag» biljard med seg selv inne på Stadion etter fredagens trening.

Å kombinere studier med tilværelsen som heltidsspiller i Brann, som altså er planen fra neste høst, tror Barmen vil gå greit.

– Det tror jeg ikke blir noe problem. Det handler om motivasjon, og så lenge man har det kan man kombinere studier og fotball. Og det mener jeg selv at jeg har, sier 19-åringen.

MED KNUSENDE RO

Det var i går det endelig ble klart at Barmen sammen med sin navnebror Kristoffer Larsen fortsetter på Stadion i to nye år.

De siste ukene har fotballfremtiden deres vært gjenstand for spekulasjoner i media, men Barmen bedyrer at han har hatt et avslappet forhold til det hele.

– Dette har ikke vært noe stress fra min side. Jeg tok alt knusende med ro. Jeg visste at jeg mest sannsynlig kom til å bli her uansett, sier Barmen nå.

I forbindelse med Molde-kampen klarte krølltoppen å komme i fokus også av utenomsportslige årsaker. Han fikk reprimande av Brann etter forsovelse og ble utelatt fra troppen.

– Den saken er jeg ferdig med. Selvfølgelig var det kjedelig å være ute på grunn av noe så tåpelig, men den saken er jeg ferdig med, sier han.

VIL STARTE RESTEN

BA avslutter intervjuet med å spørre om Barmens målsettinger for høsten i Brann. Da klinker han til:

– Starte resten av kampene! Er ikke det et fint mål da? svarer Barmen med glimt i øyet.

– Gjør jeg det er jeg fornøyd, hvis ikke er det alltid ting jeg kan bli bedre på, legger han til.

Rune Skarsfjord smiler og sier han liker det han hører fra eleven.

– Han er i den heldige situasjonen at han kan bli bedre på alt. Det blir artig å jobbe videre med ham.

– Masse er på plass allerede, og så har han fortsatt masse som kan komme på plass, sier Brann-treneren.

PS! Brann-spillerne gjennomførte fredag formiddag en økt med høy intensitet og kvalitet på Nymark. Markus Jonsson er endelig friskmelt og kommer til å spille fra start mot Sandnes Ulf søndag, mens det fortsatt er usikkert om Erik Huseklepp og Erdin Demir spiller fra start.

Artikkeltags