Bataljonen har mast på Huseklepp i hele vinter

Erik Huseklepp (27) og forloveden Stephanie Hassani (28) sammen på tribunen på Stadion. Brann-fansen vil helst se ham tilbake på gresset. (Arkivfoto)

Erik Huseklepp (27) og forloveden Stephanie Hassani (28) sammen på tribunen på Stadion. Brann-fansen vil helst se ham tilbake på gresset. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Ekstremt bra om han kommer hjem.

DEL

Torsdag ettermiddag kom nyheten om at Brann ønsker å få Erik Huseklepp tilbake til Bergen.

– Det hadde vært utrolig positivt, ingen tvil om det. Dette er jo noe vi har spurt Brann om i hele vinter, sier Bataljonens leder, Roger Lillebøe-Hansen.

DATTER I BERGEN

Erik Huseklepps kreativitet er sårt savnet i et Brann-lag som sliter.

Selv er Huseklepp på vei mot playoff med Birmingham, men utlånet der strekker seg kun ut sesongen.

Og klubben som eier ham, Portsmouth, har allerede rykket ned til League One - altså nivå tre - i England.

Det er neppe aktuelt for Huseklepp å spille der, og en datter på hjemmebane gjør også at Brann kan bli aktuelt.

SAVNER POSITIVITET

– Hvis situasjonen hans blir avklart med tanke på klubbene i England, og han er på vei hjem – så er det ekstremt bra. Det kan få positiviteten litt opp igjen, sier Lillebøe-Hansen.

Han tror Brann hadde løftet seg med Huseklepp.

– Jeg tror Brann kan bli bedre med Erik Huseklepp. Han har det litt uventede som alle forståsegpåerne mener vi har mistet med Guastavino. Med Huseklepp får vi et litt bredere spekter. Men alle klubber har jo brukt for en så god spiller, sier supporterlederen.

– VI SNAKKER JO MED GUTTEN

Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, presiserer at å spekulere om en Huseklepp-retur nå, er nettopp dét, spekulasjoner.

– Når Erik er hjemme, er han ofte innom på trening med oss. Nå har han vært hjemme med fødsel, og vi snakker jo med gutten. Han har alltid sagt at han vil tilbake til Brann den dagen utenlandskarrieren er over, men noe mer er det ikke i dette. Alt annet er spekulasjon, sier Roald Bruun-Hanssen til BA.no.

– IVRIG TRENER

Ifølge bt.no ivrer Brann-trener Rune Skarsfjord for å hente Huseklepp til sommeren, ikke minst siden klubben sliter sportslig.

Og pengene kan bli tilgjengelig, for Brann har nå fått Baris underskrift på en nedbetalingsplan av de utestående 800 000 euro (ca. 6 milloner kroner) fra den gang Huseklepp gikk til den italienske klubben.

– De har forpliktet seg til å skaffe en bankgaranti, sier Bruun-Hanssen til BA.no.

– Men dette forandrer ikke så veldig mye. Erik er under kontrakt med Portsmouth, og det forholder vi oss til, understreker Branns daglige leder.

– VI KAN IKKE KJØPE

Også Branns sportslige administrator Rolf Magne Walstad roer ned de som skulle tro at Huseklepp allerede har en fot i Bergen.

– Saken er for så vidt enkel. Vi er ikke i posisjon til å kjøpe Erik Huseklepp fra noen klubb. Samtidig er det også slik at Erik har vært hjemme i Bergen mange ganger siden han reiste til Bari. Noen ganger har han trent med Brann, og noen ganger har han hatt samtaler med folk fra klubben. Det hadde han også denne gang, da han var hjemme og feiret at han har blitt pappa. Det har vært samtaler, men det er ingenting konkret å melde om denne saken, sier Branns sportslige administrator.

– HAR ALLTID SAGT HAN VIL TILBAKE

Dersom Huseklepp kommer tilbake til Portsmouth, er han da i en klubb med så vanskelig økonomisk situasjon at de må vurdere alle bud svært nøye.

– Det blir hypotetisk. Vi vet ikke om situasjonen blir slik. Faktum er at ting må endre seg utenfor Brann før det kan bli en realitet at Huseklepp kommer hjem. Per tidspunkt er vi en passiv observatør. Men når Erik en gang vil hjem til Norge, så har både han og klubben signalisert at vi håper og tror det blir til Brann.

– Har han ytret et ønske om å komme hjem?

– Han har vel egentlig sagt det samme alltid, at når han er ferdig med karrieren i utlandet, så vil han tilbake til Brann.

Artikkeltags