Bjørn Dahl slutter

Daglig leder i Brann, Bjørn Dahl, trekker seg. Dette bildet er tatt 12. april i år.

Daglig leder i Brann, Bjørn Dahl, trekker seg. Dette bildet er tatt 12. april i år. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Hevder det ikke har noe med krisen i klubben å gjøre.

DEL

SI MENINGEN DIN LENGER NEDE PÅ SIDEN!

– Over ti år er lang tid som toppleder i Sportsklubben Brann. Det føles lenge nok, og tiden er inne for å slippe andre krefter til, sier Dahl til klubbens hjemmeside.

Dahl startet karrieren sin i Brann i 1972, den gang som spiller. I 2000 ble han ansatt som administrerende direktør i Brann ASA. I 2003 ble virksomheten i Idrettsveien omorganisert og Dahl ble daglig leder i sportsklubben.

– Klubben er viktigere enn personene som jobber i Brann. Når det butter imot, slik det gjør nå, kan det kanskje komme noe positivt ut av at jeg slipper andre til, sier han.

Ifølge brann.no påpeker han at beslutningen hans ikke har noe med Branns tabellsituasjon å gjøre.

– Bjørn har gjennom en tiårsperiode gjort et betydelig arbeid for klubben og skapt mye positivt, sier styreleder i Brann, Hans Brandtun.

– Vi vil i perioden fremover anvende hans solide kompetanse innen viktige saker for klubben.

Nestleder i styret, Lars Moldestad, tar over som daglig leder i en periode på tre til seks måneder.

FANTASTISK JOBB: Tidligere Brann-spiller Geirmund Brendesæter mener Dahl har gitt Brann stabilitet.

– Han har gjort en fantastisk jobb for Brann. Han har styrt med godt humør og gitt klubben stabilitet. Jeg vet ikke de underliggende årsakene til at han sluttet, men synes det er synd det endte slik. Han passet til den jobben han hadde.

Brendesæter trekker frem at Dahl alltid var i godt humør.

– Det jeg liker spesielt godt med Dahl er at han alltid er så hyggelig. Han er seg selv uavhengig om han snakket med Trond Mohn eller en irritert Brann-supporter.

Også dem som har jobbet med Dahl skryter hos ham

– Vi har hatt et meget godt samarbeid med Bjørn Dahl. Vi synes det er synd han trekker seg. Siden vi gikk inn som hovedsponsor i 2003 har vi sett en formidabel utvikling i klubben under hans ledelse. Han har vært med på å profesjonalisere Brann og gjøre klubben enhetlig. Vi synes det er synd at han slutter i jobben, sier Jan Erik Kjerpeseth administrerende direktør i Sparebanken Vest, Branns hovedsponsor.

Artikkeltags