Blåmandag på Nymark

Erdin Demir, her i samtale med Rune Skarsfjord etter treningen mandag, håper cupkampen mot Bjarg kan løse litt opp på stemningen i Brann-leiren.  MMS-FOTO: JAN GUNNAR KOLSTAD

Erdin Demir, her i samtale med Rune Skarsfjord etter treningen mandag, håper cupkampen mot Bjarg kan løse litt opp på stemningen i Brann-leiren. MMS-FOTO: JAN GUNNAR KOLSTAD

Artikkelen er over 5 år gammel

Tapet for VIF svir fortsatt, og som om ikke det var nok, er også Fredrik Nordkvelle blitt skadet!

DEL

Solen skinte fra skyfri himmel, men det var likevel langt mellom smilene på Nymark mandag.

– Nei, den dagen vi smiler og ler av et tap, har vi kjempeproblemer, sier Rune Skarsfjord til BA.no.

  • Brannmagasinet

Brann-treneren føler nok likevel at det er nettopp problemer han vasser i om dagen. For like bortenfor holder Markus Jonsson og Tomasz Sokolowski på med individuelle øvelser, og ingen vet enda når Jonsson er tilbake i kamp.

– Men det blir ikke mot Bjarg, han har ikke trent med laget ennå, påpeker Skarsfjord.

– Operasjonen, tok den knekken på leggproblemene?

– Vi vet ikke helt ennå, det ser vi ikke før han er i full trening, svarer Skarsfjord, som nedtrykt kan melde at Fredrik Nordkvelle nå har meldt seg på en fra før lang fraværsliste (Hassan El Fakiri er også skadet, og Rodolph Austin og Lars Grorud må sone karantene mot Viking i helgen).

– Vi har vel tolv A-lagsspillere tilgjengelig, sier han til BA.

– Det betyr at det blir en del unggutter mot Bjarg tirsdag. Vi vil også slippe til noen av de som har fått få sjanser i det siste, fortsetter han.

– Hva er problemet med Nordkvelle?

– Trøbbel med et lår. Han har vært til MR i dag (mandag), så får vi se hva resultatene sier.

NEDTRYKT DEMIR

En av de som var aller lengst nede etter tapet mot Vålerenga, var Erdin Demir. Han var tjukk i stemmen og blank i øynene da BA snakket med ham i pressesonen, og beskrev tapet som ett av de aller verste i hele karrieren. For ikke bare glapp poengene, det ble heller ingen gevinst av en meget god kamp av svensken.

Demir er kanskje den som har sett mest preget ut i Branns tunge sesongstart, men søndag så vi endelig taktene fra treningskampene igjen. Men det hjalp altså ingenting.

Mandag tok backen det rolig på trening - trente bare lett i joggesko og var bare i litt bedre humør.

– Tapet sitter fortsatt i, det var veldig tungt. Men derfor er det fint med en cupkamp nå. Forhåpentligvis kan det bli god stemning. Klarer vi å styre kampen og få oss noen mål, kan det bli en befrielse. Cupen er en annen setting, og vi må prøve å ha det gøy. Og selvsagt vinne kampen, understreker han.

– Du deltar ikke i spill på treningen her?

– Nei, det er bare for å være på den sikre siden, litt sliten. Jeg er klar mot Bjarg hvis treneren vil bruke meg, forsikrer han.

– Vi får ta en opptelling før kamp og se hvem som kan spille. Men at det blir noen unggutter, er allerede klart, gjentar Skarsfjord, som heller ikke hadde ristet av seg skuffelsen etter VIF-tapet.

For videoanalysene viste akkurat det samme som magefølelsen sa etter kampen: Brann var uheldig.

21 MULIGHETER

– Vi har telt 21 muligheter til å score. Ikke rene sjanser, men likevel - det er mye, påpeker han.

– Vi får dommeravgjørelser mot oss i svært avgjørende situasjoner. De aller fleste ville dømt frispark til Zsolt (Korcsmár) i forkant av den andre straffen til Vålerenga. Jeg mener fortsatt at Marcus Pedersen drar fordel av å stå i offside i forkant av 1-1-målet han setter inn, og dessuten er faktisk Austin på ballen når han lager straffe. Men for all del, akkurat situasjonen med Austin skal vi ikke si noe på, for kaster du deg inn slik han gjorde der, fortjener du å få blåst straffe mot deg, understreker han.

– Og nå venter en cupkamp hele Bergen forlanger at dere skal vinne... Kjenner dere presset?

– Hehe, hele Bergen forlanger seier i hver kamp, også borte mot Molde, så det er vi vant med, smiler Skarsfjord.

Artikkeltags