Gå til sidens hovedinnhold

– Blir vanskelig å toppe seriegullet

Artikkelen er over 12 år gammel

Thorstein Helstad om hvorfor han har spilt sin siste kamp for Brann.

  • Brannmagasinet
  • Hva syns du om at Thorstein Helstad forlater Brann nå? Hvor stort tap er det for Brann? Si din mening i forumet under!

Thorstein Helstad (31) er glad for å være klar for Le Mans.

– Men det er vemodig å ikke få sagt skikkelig farvel med Brann-fansen, sier han til BA.

I går kveld ble det klart at Brann hadde akseptert et bud på to millioner euro, over 16 millioner norske kroner, for toppscoreren. Samtidig er Odion Jude Ighalo på vei til Brann for omtrent samme sum. Helstads overgang til den franske ligaen skjedde fort.

– Jeg har ikke visst om det så lenge. Grunnen til at jeg forlater Brann nå er at jeg som 31-åring får muligheten til å spille i en større liga. Dette er en mulighet jeg kanskje aldri hadde fått igjen, sier Helstad.

BARE GODE MINNER: Allerede søndag reiser han for å møte sin nye lagkamerater som holder på med oppladningen til en ny sesong. For det blir ikke flere kamper for Brann.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang der nede. Det er selvsagt litt vemodig å ikke få et skikkelig farvel med Brann-fansen, men jeg må jo hjem for å hente flyttelasset da, sier Helstad.

Toppscoreren forlater rødtrøyene med blandede følelser, men er sikker på at han har tatt det rette valget.

Kun detaljer gjenstår før hans egen kontrakt blir signert med Le Mans.

– Jeg har hatt det helt fantastisk i Brann. Det er her karrieren min har blomstret for alvor, og jeg er veldig glad for at jeg fikk være med å oppleve seriegullet i fjor. Det kommer til å bli vanskelig å toppe uansett hva som skjer videre, slår Helstad fast.

Reaksjonene på salget av toppscoreren har ikke latt vente på seg. Brann-fansen raser mot salget av Helstad.

– Vi er forberedt på reaksjoner. Men da Le Mans kom med et bud som var bra, ble dette den rette løsningen, sier Bruun-Hanssen.