– Brann burde fått mange ekstrapoeng

Artikkelen er over 5 år gammel

Nils Johan Semb mener Brann løste situasjonen strålende.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Lillestrøms absurde 3-4-scoring på Piotr Leciejewski i går er naturligvis den store snakkisen i fotball-Norge.

  • Brannmagasinet

Da Stefan Logi Magnússon presterte å la et enkelt tilbakespill fra Erik Mjelde sprette over seg og i mål, valgte Brann, det vil si alle unntatt Piotr Leciejewski, å la Björn Bergmann Sigurdarson score uforstyrret.

Se den omdiskuterte scoringen her.

Hva synes du om Leciejewskis og Branns måte takle situasjonen på? Bruk kommentarfeltet under!

– HELT RIKTIG

NFFs toppfotballsjef, Nils Johan Semb, mener Brann opptrådte forbilledlig på Åråsen.

– Det var strålende, synes jeg, kommenterer Semb overfor BA.

– Kunne Lillestrøm forvente at Brann skulle gi bort et mål slik?

– Jeg synes i hvert fall det var veldig bra at de gjorde det. Det er en situasjon hvor Lillestrøm-keeperen er uheldig og klønete, men jeg synes det ble løst helt riktig.

EKSTRAPOENG

NFF holder Fair Play-fanen høyt i mange sammenhenger uten at idealet alltid følges av lag og spillere i praksis. I dette tilfellet utøvde Brann mer fair play enn de strengt tatt måtte.

– Når de først gjør det de gjør, så blir det en forsterkning av fair play-budskapet. Det gir et sterkt budskap om fair play til barn og unge, mener Semb.

– Er Brann det store fair play-laget nå?

– De burde fått mange ekstrapoeng for den gesten der. Kanskje vi må se litt på det, svarer toppfotballsjefen lattermildt.

SAMME PÅ 0-0?

David Nielsen, Nest-Sotra-trener og BAs offsiden-ekspert, sier dette:

– Det var jo selvfølgelig flott gjort, men jeg synes Brann var i overkant generøse. Spørs hva beslutningen hadde blitt om stillingen hadde vært 0-0. Heldigvis slapp de den problemstillingen. Nå kom Brann veldig fint fra det, sier Nielsen.

– Har du sett noe tilsvarende i løpet av karrieren din?

– Nei, det er jo helt utrolig. Tenk alle kampene som spilles hele tiden, og så kan man komme i situasjoner man aldri har vært i før! Det sier hvor komplekst fotballen er. Den sykeste dagen i manns minne i går, ler Nielsen.

FRIKJENNER PIOTR

Dansken bare sukker oppgitt når BA konfronterer ham med Piotr Leciejewskis omstridte reaksjon.

– I Norge lurer man hele tiden på hvorfor man ikke får spillere ut. Faktum er at spillerne ute i Europa er stein hakkende gale for å vinne fotballkamper. De gjør alt for å vinne.

– Slik er det alle plasser unntatt her i Norge. Her skal du være verdens snilleste gutt, og så kan andre hjelpe deg frem. Selvfølgelig skal Leciejewski respektere lagets disposisjoner, men ser man omvendt på det så strider dette mot hans natur.

Den tidligere Brann-spissen synes det er synd at den absurde situasjonen stjeler overskriftene.

– Det som er veldig negativt for Brann, er at dette tar fokuset vekk fra at de gjorde en veldig fin prestasjon. Dette målet får de store overskriftene, mens det at Brann drar til Lillestrøm, kjemper på død og liv og feier over Lillestrøm kommer helt i bakgrunnen.

Artikkeltags