Brann finner ikke synderne i Klanen

Mens Torps hilsen ble avspilt på storskjerm, bråket VIF-Klanen (til høyre).

Mens Torps hilsen ble avspilt på storskjerm, bråket VIF-Klanen (til høyre). Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Video og vakthold ikke nok til identifisering. Vålerenga-direktør Pål Breen vil hjelpe.

DEL

Vålerenga fikk ikke de overskriftene klubben ønsket etter 4-1-seieren over Brann.

Klanens sabotering av Carl-Erik Torps videohilsen på Stadion og talsmann Svein Erik Bakkes sjokkerende forsvarstale i etterkant preger naturligvis dagens mediebilde.

– Jeg beklaget overfor Roald (Bruun-Hanssen) i går kveld da vi snakket sammen på telefon. I dag har jeg sendt brev til Brann hvor vi gjentar beklagelsen skriftlig, sier administrerende direktør Pål Breen til BA.

– Vi ber om unnskyldning overfor Brann som organisasjon og spesielt til Carl-Erik Torp for det som skjedde. Vi gir også uttrykk for at vi ikke likte uttalelsen fra en av talsmennene i Klanen. Så har vi bedt Brann om å dokumentere hva som skjedde, slik at vi får alle fakta på bordet, utdyper Vålerenga-direktøren.

BLIR STYRESAK I VIF
Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen var tindrende klar etter kampslutt i går: Hvis klubben finner ut hvilke Vålerenga-supportere som står bak de uhyggelige ropene, så blir de utestengt fra Brann Stadion på livstid.

Breen sier Vålerenga skal gjøre sitt for å finne synderne.

– Som sagt har vi bedt Brann hjelpe oss med å dokumentere alt som har skjedd. Resultatet av det vil vise om vi klarer å identifisere noen. Akkurat der har vi et felles mål, om å finne ut hva som skjedde og hvem som gjorde hva. Men det kan være vanskelig, siden dette skjedde oppe på en tribune og blant mange folk, påpeker Breen.

– Vil Vålerenga som klubb straffe Klanen på noen måte etter dette?

– i kommer til å legge frem saken for vårt styre, der har Klanen én observatørplass. Saken vil garantert bli diskutert der, så får vi ta det derfra, svarer VIF-direktøren.

– KLANEN HAR BEKLAGET
Noen av tilropene fra bortefansen under Torps videohilsen i går skal ha vært så drøye som: «la ham dø, la ham dø».

– Beklagelig og trist. Helt uakseptabelt hvis det har vært myntet på Carl-Erik Torp, kommenterer Pål Breen.

Etterpå forsvarte talsmann for Klanen, Svein Erik Bakke, oppførselen blant annet med denne sjokkuttalelsen overfor Dagbladet:

«Det er synd for han (Torp) at han blir syk, men vi kan ikke slutte å være supportere av den grunn. Jeg tror ikke vi ville gått inn for å holde kjeft uansett, det blir unaturlig. Om noen er døde skal vi selvsagt holde kjeft i et minutt før kampen, men det er blitt litt for mange markeringer etter hvert. Skal vi ha en markering når det er en unge som blir født med Downs syndrom også?».

– Klanen har tre talsmenn, han (Svein Erik Bakke) er en av dem. Nummer to har gått ut og beklaget dette, og jeg tror nok han andre angrer på det som ble sagt. Selv om det er dumt det som ble sagt, så er det i hvert fall bra at de går ut og beklager, sier Breen om sjokkuttalelsene.

BREEN: – SAMLER MANGE ELEMENTER
Søndagens triste episode på Brann Stadion setter nå i gang debatten om det råder en ukultur i Vålerenga spesielt og blant norske fotballsupportere generelt.

– Jeg vil ikke si det, når du ser på hvor mange mennesker vi samler. Vi er en hovedstadsklubb med mange forskjellige element av supportere. Jeg mener ikke det er en ukultur i norsk fotball. Men ting som skjedde i går, skal selvfølgelig ikke skje, sier Breen.

– Har gårsdagens hendelser skadet Vålerenga?

– Jeg håper jo ikke det. Det er snakk om en håndfull gruppe mennesker som har sunget noe de ikke bør synge. Så er det én person som har uttalt noe han ikke skulle. Jeg håper folk forstår at verken Vålerenga eller Klanen har slike meninger.

FINNER IKKE SYNDERNE
Roald Bruun-Hanssen er fornøyd med måten Vålerenga har tatt fatt i saken.

– Vålerenga har vært veldig ryddige. De har tatt kontakt, beklaget og opptrådt akkurat som forventet i denne saken, sier Bruun-Hanssen.

Branns daglige leder er imidlertid forberedt på at det kan bli vanskelig å spore opp de nevnte VIF-supporterne.

– Vi får ikke tak i navnene på disse folkene om det interne miljøet i Klanen ikke ønsker det, for vi klarer ikke selv å finne det ut gjennom video eller vårt vakthold. Skulle Vålerenga klare det regner jeg med disse personene blir sanksjonert, og de skal vite at vi ikke ønsker de tilbake på Brann Stadion, sier Bruun-Hanssen.

Det har ikke lyktes BA verken å komme i kontakt med Svein Erik Bakke eller å komme inn på supporterklubbens offisielle nettside klanen.no.

Artikkeltags