Brann bekreftet i går overfor BA at de har mottatt et bud på Rodolph Austin fra den engelske mesterskapsserieklubben Leeds United.

– Vi har fått en henvendelse fra Leeds, et bud, og vi har svart, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen. Han vil ikke kommentere størrelsen på budet, eller hva Brann svarte.

BA kjenner imidlertid til at engelskmennene skal ha bydd om lag 250 000 pund, eller nesten 2,4 millioner norske kroner.

Branns svar på den innledende henvendelsen fra Leeds: Øk pristilbudet!

ØNSKER Å SELGE

Etter å ha fått hjelp fra Trond Mohn til å hente Austin for ti millioner kroner, er Brann lystne på å sitte igjen med en slant penger før de sender ham av gårde igjen.

Siden Austin ikke vil forlenge, og kontrakten går ut etter sesongen, er den eneste muligheten til en viss inntjening et salg denne sommeren.

– Rodolph Austin er en god fotballspiller, men til rett pris er alle fotballspillere til salgs, sier Branns Rolf-Magne Walstad.

– Det ser ut til at avtalen kommer til å gå gjennom, sier Austins agent Philip Graham. Mer usikkert er det når avtalen er på plass.

For selv om Brann vil selge Austin, ønsker de å beholde ham så lenge som mulig denne sommeren.

1. august åpner det norske overgangsvinduet, og det er først da rødtrøyene har mulighet til å erstatte Austin. Derfor vil Brann helst drøye til ut i august før de sender ham av gårde.

Da kan de bruke Austin i kampene mot Odd, Aalesund og Vålerenga.

Leeds, på den andre siden, vil ha Austin på plass så fort som mulig slik at han får arbeidstillatelse på plass og er klar for engelsk seriestart i midten av august. Engelskmennene vil helst ha Austin over Nordsjøen etter Odd-kampen i morgen.

VANSKELIG Å ERSTATTE

Å erstatte Austin kan uansett bli en utfordring for Rune Skarsfjord & co.

– Det eneste jeg kan si er at dersom Rudy forsvinner, så forsvinner en god spiller. Samtidig får vi kanskje penger som vi ikke vil få i vinter, sier Skarsfjord.

– Klarer dere å erstatte ham?

– Alle spillere kan erstattes, men det avhenger av hvilke midler vi har tilgjengelig, sier treneren.

Austin selv er svært taus om Leeds-interessen.

– Det er selvfølgelig kult at noen er interessert i meg, men jeg har tankene mot Odd-kampen og ingenting annet, sier han til BA.