6. februar skrev BA at Sportsklubben Brann vurderte å satse på håndball, i tillegg til fotball. På gårsdagens årsmøte fortalte daglig leder i Brann, Bjørn Dahl, om klubbensd planer. Brann har allerede skrevet en intensjonsavtale med Nornen Håndball.

– I 2010 må årsmøte stemme over om vi skal starte opp Brann Håndball, sier daglig leder Bjørn Dahl.

Nornen Håndball har denne sesongen et herrelag i 1. divisjon, og et damelag i 4. divisjon. Herrelaget ligger på sisteplass i 1. divisjon, og rykker sannsynligvis ned i 2. divisjon. Det bekymrer ikke Brann-ledelsen.

– Vi skal bygge dette opp fra grunnen av, sier Dahl.

Klubben kan først være i gang med håndballsatsingen høsten 2010/2011.

Det vil i så fall ikke være første gangen Sportsklubben Brann har hatt håndballag. Sist Brann hadde et håndballag var på midten av 1970-tallet.

– Vår merkevare kan utgjøre en forskjell for håndballen i Bergen. Det kan bidra til å øke interessen for idretten, mener han.

GODT MOTTATT: Forslaget ble godt mottatt av årsmøte i går kveld. Også daglig leder i Tertnes, Lars Riis Ellingsen, synes Branns planer er interessante.

– Det er kjempespennende, sier han.

– Du er ikke redd for at de vil støvsuge sponsormarkedet?

– Det er altfor tidlig å si, men de får en enorm drahjelp i merkevaren Brann. Den er sterk, sier han.

Brann vurderte også Tertnes og Fyllingen som potensielle samarbeidspartnere for håndballprosjektet sitt.

– Å sammensmelte en av de klubbene med Brann over natten, ville ikke vært like enkelt. Men om Tertnes eller Fyllingen kan bli Brann Håndball om fem eller ti år skal jeg ikke utelukke. Bare se hva som har skjedd i Danmark, der hentet FCK nesten hele Slagelse på et tidspunkt, sier Bjørn Dahl.