Brann signerte ny keeper

-Jeg vil være med å bidra til at Brann rykker opp i eliteserien igjen, sier Alex Horwath.

-Jeg vil være med å bidra til at Brann rykker opp i eliteserien igjen, sier Alex Horwath. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Alex Horwath (27) blir Brann-spiller.

DEL

Den amerikanske keeperen ble fredag kveld enig om en kontrakt med Brann ut 2016-sesongen.

Horwath blir dermed rødtrøyenes første signering til 2015-sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med dette. Da jeg dro til Bergen hadde jeg en god følelse, og den har bare forsterket seg etter oppholdet her, sier amerikaneren, som ble kåret til Superettans beste keeper i 2014, til BA.

Horwath spilte for den svenske klubben Ljungskile forrige sesong og imponerte mange i sin første sesong utenfor amerikansk fotball. Målet for den kommende sesongen er klinkende klart:

– Jeg vil være med å bidra til at Brann rykker opp i eliteserien igjen, sier han.

Brann har også keeprene Piotr Leciejewski og Øystein Øvretveit i troppen. Per dags dato er ingen av dem på vei bort fra klubben, selv om denne signeringen fort kan endre på det.

27-åringen er nemlig ikke kommet til Stadion for å sitte på benken.

– Jeg vet at det blir en konkurransesituasjon, men det er jeg klar for. Den kan gjøre meg enda bedre, for målet mitt er å spille, sier Horwath bestemt.

Amerikaneren har vært på besøk i Bergen siden tirsdag. Lørdag reiser han til Sverige for å pakke flyttelasset, og mandag er han på plass på Brann-trening igjen.

– Vi hadde sjekket ut en god del om ham før dette, og denne uken har de gode inntrykkene av ham blitt forsterket. Vi er godt fornøyd med å ha tre keepere på plass i stallen, sier fungerende sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, til BA.

Horwath trenger arbeids- og oppholdstillatelse før han er formelt klar. Det vil neppe vil by på problemer.

Artikkeltags