Brann-speakeren gir bort hele lønnen til Barneklinikken

Remi André Taule (t.v.), her sammen med Brann-trener Rune Skarsfjord under cupfinaleshowet i Oslo i fjor, har sørget for at Barneklinikken har fått over 100 000 kroner, istedenfor at han får speakerhonorar på Stadion.

Remi André Taule (t.v.), her sammen med Brann-trener Rune Skarsfjord under cupfinaleshowet i Oslo i fjor, har sørget for at Barneklinikken har fått over 100 000 kroner, istedenfor at han får speakerhonorar på Stadion. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

–Dette handler ikke om penger, jeg kunne gjort speakerjobben på Stadion gratis, sier Remi André Taule.

DEL

Har du vært på Stadion de siste tre årene, har du sett og hørt speaker Remi André Taule. Han gir hele lønnen til Barneklinikken.

Mandag hadde han regnet sammen hvor mye det hadde blitt på tre år, og det var ikke mindre enn 102 900 kroner. Han la ut en fornøyd Facebook-melding, og responsen lot ikke vente på seg.

–Det har vært helt enormt. Jeg tenkte faktisk at dette grenset til selvforherligelse, så mye skryt ble det. Men det får gå, jeg må jo innrømme at jeg er stolt av å kunne bidra på denne måten, sier Taule, som på nært syn har sett hvordan barneklinikken på Haukeland jobber for syke barn.

–Jeg er tobarnspappa, og da gutten vår ble født var vi så vidt innom. Jeg ble umiddelbart imponert over det de gjør, og med barn selv ser jeg hvilken utrolig viktig jobb dette er, sier han.

SKRYTER AV BRANN

Taule jobber i TV 2-sporten, og var aldri i tvil da han fikk tilbudet om å bli speaker på Stadion.

Men han fikk ett «problem»: Som sportsmann i TV 2 kunne han ikke ta imot betaling fra Brann.

–Dette handler ikke om penger for meg, jeg kunne gjort speakerjobben på Stadion gratis. Men jeg følte ikke at det heller var riktig, så vi kom til en glimrende ordning, altså at pengene går til Barneklinikken. Brann har jo støttet dem i mange år, og jeg synes jo det er utrolig kjekt å kunne bidra til å videreføre dette arbeidet, sier Taule til BA.

–For meg er dette bare vinn-vinn. Jeg har alltid syntes det var kjekt å være konferansier, og på Stadion får jeg være det foran et svært publikum. Jeg er jo lidenskapelig Brann-fan, så jeg hadde vært der uansett. Nå er jeg med og generere penger til et meget godt formål. Det er herlig å kunne bidra til barna, sier Taule, som får masse skryt fra Haukeland.

–Dette er en veldig flott gave, og jeg kan love at pengene kommer godt med, sier klinikkoverlege på Barneavdelingen, Karin Tylleskär, til BA.

–Pengegaver som dette går ikke til drift, men til trivsel for barna. Vi prøver å glede dem som best vi kan, vi hyrer for eksempel inn klovner til festlige anledninger, forklarer hun.

Artikkeltags