Brann-talent går til fransk fotball

Eirik Birkelund (18) går fra Brann til den franske klubben St. Etienne.

Eirik Birkelund (18) går fra Brann til den franske klubben St. Etienne. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Midtbanetalentet Eirik Birkelund (18) går til St. Etienne.

DEL

Mandag var Eirik Birkelund i møte med Brann, og tirsdag fikk han et kontraktstilbud fra den franske klubben St. Etienne.

Tirsdag formiddag fortalte Birkelund at han ville bruke tid på å bestemme seg for hva han skulle gjøre, men i kveld bestemte 18-åringen seg for å skrive under en kontrakt på 18 måneder med den franske klubbens akademi, melder bt.no.

– Jeg har valgt dette utelukkende av sportslige årsaker. Det virker spennende å ta fotballutdannelsen min videre i Frankrike, og det blir en utfordring for meg, både som spiller og person, sier Birkelund, som opprinnelig er Trane-gutt, til BA.no.

Brann tar avslaget fra talentet med fatning. Klubben hadde tilbudt ham en A-kontrakt.

– Eirik valgte mellom to gode forslag, og skulle han ikke lykkes er han fortsatt en «rød» bergenser, sier Branns sportslige administrator Rolf-Magne Walstad til BA.no.

Det eneste som står igjen for at Birkelund kan reise til Frankrike er at klubbene blir enig om utdanningskompensasjon.

– Eirik er der han er nå takket være god innsats over flere år med god påvirkning fra vår utviklingsavdeling. Nå ønsker vi å få vår velfortjente utdanningskompensasjon, og deretter ønsker Eirik lykke til videre, sier Walstad

Representanter fra St. Etienne er ventet til Bergen i løpet av de neste dagene for å forhandle frem en avtale med Brann.

Artikkeltags