Brann-talentet fikk tirsdag konstantert kyssesyken på Volvat-klinikken.

– Jeg er usikker på hvordan det har skjedd, men de sa at det kunne komme av noe så enkelt som at noen hoster på deg. Det kan ha kommet når som helst, sier Kasper Skaanes til BA.

18-åringen følte seg uvel mandag og sto over Brann 2-kampen mot Notodden.

– Jeg merket at noe var galt. Derfor gikk jeg og sjekket, forteller Skaanes.

LIGGER PÅ SOFAEN

Alt tyder nå på at sesongen er over.

– Det kan ta alt i fra en uke til flere måneder. Legen sa at sesongen røk, men det kan også hende jeg blir frisk fortere. Vi satser på det, sier en optimistisk Skaanes.

I verste fall kan sykdommen få konsekvenser for neste sesong - noe unggutten er fullt klar over.

– Ja, men jeg kan ikke tenke så langt nå. Jeg tror ikke det er så ille, og det tror ikke legene heller, påpeker Skaanes.

Han skal inn til første sjekk i neste uke og vil deretter bli sjekket jevnlig fremover. Da BA pratet med Skaanes onsdag ettermiddagen lå han på sofaen og tok det helt piano.

– Jeg ligger bare hjemme. Får ikke gjøre noe før prøvene viser at jeg er bedre, sier Skaanes.

MISTER EM-KVALIK

Brann-spilleren er naturligvis ikke i perlehumør når BA slår på tråden.

– Det er selvfølgelig kjedelig. I hvert fall nå på dette tidspunktet. Jeg håper å bli fort frisk. Det kan ta kort tid også. Jeg håper på det beste, fastholder Skaanes.

Midtbanespilleren debuterte fra start i eliteserien i 4-3-tapet borte mot Vålerenga. Han er en sentral brikke på Brann 2 i 2. divisjon, og er også fast på G18-landslaget som har viktige kamper i vente.

– Ja, det er mye som kunne skjedd nå på slutten, EM-kvalifisering også. Men jeg får bare se, jeg kan ikke gjøre noe med det, depper han.

– IKKE SÅ HELDIG

18-åringen er en liten ulykkesfugl når det kommer til skader og sykdom.

I begynnelsen av denne sesongen ble han satt to måneder på sidelinjen med en ankelskade.

Tidligere i karrieren har Skaanes vært borte et helt år fra fotballen med såkalt schlatters - en overbelastningssykdom i knærne/skinnbenet.

– Det er jo lenge siden nå, men jeg har ikke vært så heldig i år, medgir Kasper Skaanes.