Gå til sidens hovedinnhold

Brann uten borteseier

Artikkelen er over 14 år gammel

Brann har aldri vunnet mot Viking på bortebane i serien med Mons Ivar Mjelde som trener. - Det er på tide vi gjør noe med denne statistikken, sier Mjelde.

Brann har møtt Viking åtte ganger utenfor kommunegrensene siden Mons Ivar Mjelde ble hovedtrener for fire og et halvt år siden. Fire ganger i serien, tre i treningskamper og én kamp i La Manga Cup.

Fasiten er dyster for rødtrøyene: Fem kamper har endt med tap, to har endt uavgjort, mens kun én har endt med seier. Det var en treningskamp på Randaberg i 2004.

BORTEKOMPLEKS
Brann-treneren er fullstendig klar over bortekomplekset mot Stavanger-laget.

- Ja, det er tilnærmet den samme statistikken som vi har mot Lyn på bortebane, sier Mjelde.

- Siden vi tapte og spilte dårlig mot Lyn borte lørdag, og vant forrige runde på hjemmebane mot Aalesund, er dette et tema som naturlig kommer opp, innrømmer han.

- Men statistikker er til for å brytes. I min tid som Brann-trener har vi brutt mange slike, og nå er det på tide vi gjør noe med denne, sier han.

- VÆRT FOR OFFENSIVE
Om Brann har vært dårlige på bortebane mot Viking, så er statistikken mot siddisene på hjemmebane lystigere lesning: På Stadion har Brann nemlig vunnet tre av de fire siste seriekampene.

- Viking-kampen begynte jeg å tenke på før Aalesund. Det har med disponering av spillere å gjøre. Kampene kommer tett, og da er det viktig å bruke spillerstallen, forklarer Mjelde.

Brann-treneren har planer om å få slutt på den dårlige bortestatistikken mot Viking søndag kveld, og han vet hva som har vært galt tidligere.

- Vi har vært altfor offensive, påpeker Mjelde.

- Betyr det at dere vil spille mer defensivt i søndag?

- Det vil jeg ikke si noe om.