– Vi har ikke snakket om dette i forbundet, men min umiddelbare reaksjon er at det ikke var en heldig løsning Kovacs valgte. Jeg har sett bedre utøvelse av fair play enn det, for å si det sånn, sier Sondre Kåfjord. NFF-presidenten gir dermed støtte til Roald Bruun-Hanssen som mente at situasjonen reiste en viktig verdidebatt.

– Er det slik vi vil ha det, spør han.

OPPGITT: Branns sportssjef var nemlig svært oppgitt over Odds håndtering av den påstått usportslige handlingen.

– Det var en trist reaksjon, hvordan treneren og lederne i Odd mente at det var helt greit. Jeg synes det var forferdelig å høre på dem etter kampen, sier Bruun-Hanssen.

– Resultatet er helt underordnet. Hvis de hadde vist ydmykhet i etterkant hadde det hjulpet situasjonen, men når de tok den hovmodige «Hva er det de klager over», så synes jeg det er dumt, sier sportssjefen i Brann.

– Jeg støtter det hovedtreneren vår og Peter (Kovacs) sa etter kampen. Vi spiller til fløyten går, sier direktør i Odd, Hans Erik Utne.

REFS: Men også på det punktet er det Bruun-Hanssen som får støtte fra fotballpresidenten.

– Det kunne nok vært taklet bedre også i etterkant, sier Kåfjord.

Han tror ikke forbundet vil komme med noen reaksjon.

– Det er ingen regler vi kan gjøre sak på, men jeg benytter sjansen til å si hva jeg mener. Det er signal nok. Jeg likte det ikke, sier presidenten.

FEILSLÅTT: Bruun-Hanssen mener situasjonen viser at fair play-kampanjene er feilslått.

– Når trenere og ledere står frem og sier at det er helt greit å gjøre slik, da synes jeg holdningskampanjene er bortkastet tid. Skal det være slik at man spiller ut ballen på grunn av skade hvis det skjer i en ufarlig situasjon på midtbanen, men ikke når man har en sjanse? Hva er vitsen da, spør han.

– Jeg har ingen forventninger til reaksjon fra Odd, for de har brukt sin sjanse på en dårlig måte. Men jeg er spent på NFFs reaksjon, sier Bruun-Hanssen.

Sannsynligvis får han ikke mer enn denne.

– I den situasjonen burde han, om han ikke spiller ballen ut, i hvert fall latt ballen ligge eller spilt den til keeper. Det hadde vært et bra eksempel på fair play, sier Kåfjord.