Brann vil hente gamle krigere

Azar Karadas (32) er på blokken til Brann som mulige forsterkninger i sommerens overgangsvindu, men spilleren må trolig kjempe hardt for en overgang selv om ikke Sogndal skal prise ham for høyt for rødtrøyene. BA vet at også Petter Vaagan Moen (30) vurderes som en del av høstens redningsaksjon. (Arkivfoto)

Azar Karadas (32) er på blokken til Brann som mulige forsterkninger i sommerens overgangsvindu, men spilleren må trolig kjempe hardt for en overgang selv om ikke Sogndal skal prise ham for høyt for rødtrøyene. BA vet at også Petter Vaagan Moen (30) vurderes som en del av høstens redningsaksjon. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ser på Azar Karadas og Petter Vaagan Moen.

DEL

Brann holder foreløpig kortene tett om hvilke spillere de ønsker å hente i sommeren overgangsvindu. Likevel vet BA at to kjente navn står på listen over spillere klubben vurderer for å få laget fra bunnplass og opp på trygg grunn i eliteserien.

De tidligere Brann-spillerne Azar Karadas (32) og Petter Vaagan Moen (30) vurderes som en del av høstens redningsaksjon.

Azar Karadas har nærmest tilbudt seg selv flere ganger for Brann de siste sesongene.

Interessen på Stadion har vært lunken, men nå er den 32 år gamle hardhausen ønsket igjen. Det er neppe noe spilleren heller vil, men problemet er at eidaren har skrevet kontrakt ut 2015-sesongen med Sogndal. Sogndølene er ikke akkurat kjent for å selge spillerne sine billig. Spesielt ikke til Brann.

Verken Karadas eller Sogndal har svart på BAs henvendelser.

«BILLIG» VAAGAN MOEN

BA vet også at Petter Vaagan Moen har blitt diskutert på Stadion, og at 30-åringen er på listen over de spillerne man vurderer å hente i sommer.

Kontrakten med Lillestrøm går ut etter denne sesongen, og toppscoreren fra 2011-sesongen vil neppe få en høy prislapp. For på Åråsen er den øknomiske krisen enda større enn i Brann. Klubben må spare enorme summer, og er på jakt etter å kvitte seg med sine dyreste spillere. Vaagan Moen sier selv at han ikke har hørt noe fra Brann – ennå.

I dag kan klubbene snakke fritt med spillere som har kontrakt ut 2014-sesongen.

–Jeg har ingen kommentar om vår egen spillerlogistikk, sier Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen.

AAFK-KAPTEIN LEDIG

Rødtrøyene trenger å forsterke seg bakover på banen.

I Aalesund kan oransjetrøyenes kaptein, Jonatan Tollås Nation, være en som Brann kan vurdere. Kontrakten hans går ut etter sesongen. Selv om 24-åringen aller helst vil til utlandet har han alderen som gjør ham interessant for investorene i Hardball, og farten som burde gjøre ham til en av dem Rikard Norling vurderer å forsterke forsvaret med.

Det som taler imot ham er at han er best på høyrefoten, og Brann skulle nok aller helst ønske seg en venstrebent stopper.

Aalesund har også den svenske stopperen Daniel Arnefjord på listen av Bosman-spillere. Fredrik Ulvestad vil også bort, men han går neppe til en norsk klubb.

I Sogndal er Gustav Valsvik en av tre spillere med utgående kontrakt. Den unge stopperen er ønsket av omtrent halve eliteserien, men ønsker selv å gå til en utenlandsk klubb.

KJENTE BOSMAN-SPILLERE

Rosenborg har også flere spillere på utgående kontrakt. Mix Diskerud, som er i USAs VM-tropp er linket til flere utenlanske klubber. Trønderne har også angriper John Chibuke på utgående kontrakt.

Serieleder Molde har gamle ringrever på sin liste over spillere på utgående kontrakt, men Magne Hoseth eller Daniel Berg Hestad blir neppe å finne i andre norske klubber om de skal fortsette karrrien. Det kan midtbanespiller Emmanuel Ekpo og spissen Mattias Moström gjøre. Fjorårets seriemester, Strømgodset, har Ghanas VM-keeper Adam Larsen Kwarasey på listen over spillere med utgående kontrakt, men han vil til utlandet. Muhamed Keita, Jarl-André Storbæk, Mounir Hamoud og Simen Brenne er også spillere med utgående kontrakt på Marienlyst.

I Odd er flere av klubbens unggutter på utgående kontrakt. Elbasan Rashani, Herolind Shala og Emil Jonassen er de mest spennende av dem.

LUNDEVALL VIL FORTSATT

Brann kan også lete etter spillere utenfor landegrensene. I Sverige er tidligere Brann-spiller Ardian Gashi på utgående kontrakt i Helsingborg.

Brann ønsket Gefles kantspiller Simon Lundevall før denne sesongen, men han ble for dyr. Kontrakten til hans går ut i desember, og fra 1. juli kan 26-åringen fritt snakk med andre klubber.

–Jeg har gitt Gefle beskjed om at jeg ikke vil skrive ny kontrakt på nåværende tidspunkt, sier han.

Brann er en klubb han svært gjerne vil spille for.

–Jeg ble skuffet da klubben avslo et bud fra Brann i vinter. Jeg har jevnlig kontakt med Jakob Orlov og jeg ønsker meg til Brann, sier Lundevall.

Spillerens agent, Per Jonsson, sier til BA at han har jevnlig kontakt med Brann.

Artikkeltags