Denne uken slapp bergenseren Knut Høibraaten boken «Fotballagenten - Røverhistorier fra Fotball-Norge».

Her er det mange som får beskyldninger mot seg. Verst går det utover nåværende fotballpresident Yngve Hallén.

Nåværende daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, reagerer på beskyldningene mot Sogndal og Hallén.

– Jeg har ingen tiltro til hva han skriver og har full tiltro til både Sogndal og Yngve Hallén, sier han.

– Jeg synes verken Knut Høibraaten eller boken hans fortjener noen som helst oppmerksomhet, slår han fast.

– BRUUN-HANSSEN GIKK FEM PÅ

Også Bruun-Hanssen omtales i boken.

Høibraaten hevder nemlig at han prøvde å få Per-Ove Ludvigsen til å selge inn den svenske spissen Daniel Sjöhage for Brann og Roald Bruun-Hanssen.

I boken skriver Høibraaten:

«Stakkars Roald Bruun-Hanssen som ble Per-Oves etterfølger. Å hoppe etter Wirkola blir som barnemat å regne i forhold til jobben Roald hadde staket ut for seg. Han gikk også fem på nesten umiddelbart. Som agent i mitt firma, ble Per-Ove forespurt om å selge inn den svenske spissen Joakim Sjöhage til Brann. Per-Ove så gutten i kamp, og konkluderte raskt med at han ikke var i nærheten av å kunne kjempe om en plass i Branns førsteellever. Som den kremmer jeg er, ba jeg nå Per-Ove uansett selge ham inn. Det fikk jo faen være opp til Branns sportslige apparat å vurdere spilleren. Jeg minnet Per-Ove på at han nå satt på den andre siden av bordet, og måtte endre tankegangen sin radikalt.»

Per-Ove «Peddien» Ludvigsen var sportslig leder i Brann fra 2002 til 2006. Før 2007-sesongen trakk han seg derimot, og overlot ansvaret til Roald Bruun-Hanssen. Peddien gikk rett i fra jobben som sportssjef i Brann og inn i fotballagent Knut Høibraatens agentvirksomhet.

Per-Ove Ludvigsen skal ha insisterte på at de kun skulle presentere kvalitet de selv kunne gå god for, og han presentere derfor aldri Sjöhage for Brann.

KJØPT FOR 2,5 MILLIONER

Joakim Sjöhage ble uansett Brann-spiller. Brann punget ut 2,5 millioner kroner for den svenske spissen som fikk tre kamper i gullsesongen 2007. Han ble aldri en suksess og han ble først leid tilbake til Elfsborg før han signerte for Trelleborg før 2011-sesongen.

«(..) Jeg holdt kjeft, og vi ga fra oss eksklusiviteten til å representere Sjöhage. Noen dager senere signerte Brann den samme Joakim Sjöhage via en annen agent, de betalte sågar 2,5 millioner i transfer til den svenske klubben hans Elfsborg. Per-Ove var oppgitt og sukket tungt - trist på Branns vege. Jeg også, men mer på våre egne. »

Per-Ove Ludvigsen avstår fra å kommentere boken. Roald Bruun-Hanssen sier at han ikke kjenner seg igjen i denne beskrivelsen i det hele tatt.