I dag snakket den nylig avgåtte daglige lederen i Brann for første gang om bakgrunnen for at han trakk seg. BA fikk en god prat med Dahl, som forteller om en prosess som har foregått over tid.

– Jeg har kjent på om jeg har hatt kreftene til å ta på meg denne oppgaven videre. Det har gått ut over familien, for dette har vært mer enn en vanlig jobb for meg. En eller annen gang må en slippe noen andre til, og jeg følte nå at tiden var riktig, sier han.

– Jeg må også ta min del av ansvaret for det økonomiske resultatet i fjor, det skal jeg ikke løpe fra. Spørsmålet ble om jeg etter ti år i jobben hadde motivasjon og krefter til å gå på en ny oppbygningsjobb.

– Klubben var skakkjørt da jeg kom inn, vi klarte å snu det, men nå måtte jeg være ærlig med meg selv. Jeg konkluderte rett og slett med at jeg ikke var klar for å gjøre det en gang til, sier han.

– Det var et tøft halvår som førte frem mot den endelige beslutningen. Og det å samle ledergruppen forrige onsdag, med folk jeg har jobbet tett sammen med i ti år, og gi beskjed om at jeg slutter – det var utrolig vanskelig, sier Dahl, som ikke orket å møte pressen etter at beslutningen ble kunngjort.

– Jeg tror rett og slett ikke jeg hadde klart det! Jeg er ikke den som stikker av når ting blir vanskelig, jeg løp som et pisket skinn mellom Hardball, presse og alle andre da vi la frem prognosen på 20 millioner i minus i fjor høst. Men jeg er et følelsesmenneske, og jeg var ikke klar for pressen der og da, forklarer han.

Nå er Dahl på jobbjakt, selv om han ikke er helt ferdig på Stadion.

– Klubben ønsker å bruke meg, og det setter jeg umåtelig stor pris på. Og jeg må vel være så ubeskjeden at jeg fortsatt tror jeg har mye å bidra med. Men jeg vil jo ikke gå her og tråkke min etterfølger på tærne, når den personen er på plass, smiler han.

LES ET STØRRE INTERVJU MED DAHL I TIRSDAGENS PAPIRUTGAVE AV BA!