Det finnes en særregel i norsk fotball som sier at et lag kan bytte keeper, pluss tre utespillere. Denne regelen benyttet blant annet Brann seg av i kampen mot Sogndal tidligere i år. Da Erlend Hanstveit måtte gå ut med skade noen minutter før slutt på Stadion mandag, nektet imidlertid dommer Brage Sandmoen fra Kjelsås Brann å gjennomføre spillerbytte.

Meddommeren på sidelinjen tolket innbytter-reglene som at Brann kun har lov til å bytte tre utespillere og målvakten - og i den rekkefølgen. Brann-målvakt Ivar Rønningen måtte forelate banen like etter pausen grunnet dårlig mage.

Brann gjorde disse byttene:

  • Ivar Rønningen ut - inn Håkon Opdal fra 54. minutt
  • Helge Haugen ut - inn Kenneth Storvik fra 74. minutt
  • Cato Guntveit ut - inn Tommy Knarvik fra 75. minutt

Brann mener reglene som sier at et lag kan bytte fire spillere dersom målvakten er en av dem ikke sier noe om i hvilken rekkefølge byttene må gjøres. Brann vil ifølge sine egne hjemmesider tirsdag vurdere å legge inn en protest etter hendelsen.

- For meg høres det ut som et dårlig forsøk på å få omkamp. Det høres ut som om noen har fått en god ide i etterkant og tipset Brann om dette, sier LSK-trener Arne Erlandsen til Nettavisen.

DOMMERSJEFEN: - KAN HA GOD SAK

Ifølge dommersjef Reidar Bjørnestad kan Brann ha en god sak.

- Jeg forstår veldig godt at Brann reagerer i dette tilfellet. Personlig synes jeg det er ålreit å få en slik sak opp på bordet, slik at vi får en avklaring på regelen. Jeg blir ikke overrasket dersom det viser at Brann har en god sak her, sier Bjørnestad til VG Nett.

Uttalelsen får LSK-trener Erlandsen til å tenne på alle pluggene.

- Det er et helt håpløst signal at han som bergenser sier slike ting, sier han og mener de ansvarlige i fotballforbundet bør gå av dersom Branns protest går gjennom.

MÅLET KOM PÅ VENSTREKANTEN

Erlend Hanstveit ble skadd og måtte gå av banen i de hektiske sluttminuttene på Stadion da Brann jaget utligning. Med kun ti mann på banen var laget svekket. Da LSK økte sin ledelse til 1-3 på overtid kom målet nettopp etter gjennombrudd på venstreflanken - Hanstveits posisjon.

- Det å spille med ti mann mot elleve i noen hektiske sluttminutter kan være avgjørende for kamputfallet, sier Per-Ove Ludvigsen til VG Nett.

Brann kan likevel få problemer med å nå gjennom med sin protest. Når et lag leverer protest så skal nemlig dette påføres dommerkortet etter kampen. Det skal ikke ha blitt gjort i dette tilfellet.