Fortsatt er det den mye omtalte hælen hans som plager ham. Skaden har holdt ham på sidelinjen siden begynnelsen av mai.

Før Vålerenga-kampen forrige søndag, var derimot østlendingen mer positiv enn på lenge. Da hadde han håp om å rekke onsdagens cupkamp mot Fyllingsdalen.

Ja, han hadde til og med et håp om å kunne delta i kampen mot VIF. Nå er det derimot ikke mye optimisme å spore.

I dag hinket Vadim Demidov igjen av treningsfeltet.

–Om dette tar to eller seks måneder, er umulig å si, sier Brann-lege Knut Fjeldsgaard. Og tar det seks, ryker altså hele sesongen for den uheldige nykommeren.

– Jeg har smerter, og det er nok utslag av at jeg har løpt de to siste dagene. Nå gjør det fryktelig vondt. Det går opp og ned, men jeg blir aldri helt kvitt det og smerten kommer tilbake. Det er veldig hemmende, både på trening og ellers. Det er jo så vidt jeg klarer å halte meg til butikken, sier en frustrert Demidov til BA.

FOTEN MÅ FÅ RO

Knut Fjeldsgaard er nesten like frustrert som spilleren selv.

–Dette er en betennelse, eller det som vi på fagspråket kaller en inflamasjon, i hælputen. Det er ikke en infeksjon, her fins ikke noe puss å fjerne. Og det fins ikke noe som kan fjernes eller settes inn, som som vi ortopeder liker å gjøre det.

–Den eneste måten å lege dette på, er å ikke belaste foten. Og du kan jo tenke deg selv hvor lett det da er å være fotballspiller, sukker han.

–For en vanlig person, la oss si for meg, ville jeg kunne lege en slik skade rett og slett ved ikke å stå på hælen, belaste den andre foten mest og sitte mest mulig. Men skal du bedrive fotball, får jo foten aldri ro, påpeker Fjeldsgaard.

VET DET KAN BLI LANGVARIG

–Å få en slik betennelse under fotsålen, er noe av det verste som kan skje for en fotballspiller. For vi vet at dette kan bli langvarig, sier han.

–Snakker vi om år?

–Det kan jeg ikke sitte her og si. Men jeg kan heller ikke si at det blir bra om noen uker. For vi prøver alt mulig, blant annet spesialsåler. Så blir han bedre, og så kommer tilbakefallet.

–Om det vil ta to eller seks måneder, er umulig å si. Men ja, det kan ta tid, sier Fjeldsgaard.

MØRKT OGSÅ FOR JONSSON

–Det er utrolig frustrerende. Hadde jeg i det minste fått en prognose på fire uker eller noe... Det kunne jeg forholdt meg til. Vi må rett og slett ta det dag for dag, sier Demidov.

Heller ikke hos Markus Jonsson er det tegn til bedring.

–Vi gir ham samme behandling som før, vi kan ikke annet. Men situasjonen er som i fjor. Jeg synes fryktelig synd på begge to, sier Fjeldsgaard.

Utenom Jonsson og Vadim Demidov, som altså var med på deler av økten, manglet også midtstopperne Jonas Grønner og Daniel Mojsov, som er på landslagsoppdrag. Dermed var Erlend Hanstveit eneste midtstopperalternativ på dagens trening, men både Grønner og Mojsov returnerer i god tid til cupkampen mot FK Fyllingsdalen onsdag.

Uten medisinsk utdannelse å slå i bordet med, våger BA å spå at den kampen går uten Demidovs innblanding.