Den første talentsjefen er ikke lenger ønsket i Brann

Odd Einar Fossum fikk ikke fornyet kontrakt med Brann. (Arkivfoto)

Odd Einar Fossum fikk ikke fornyet kontrakt med Brann. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Odd Einar Fossum startet arbeidet med talentene i Brann.

DEL

Trønderen ble hentet til Brann i 2007 for å lede Branns nye satsning på talenter. Det var Roald Brunn-Hanssen som ønsket Fossum inn i den stillingen. En jobb han hadde i tre år.

Økonomien i Brann hadde tvunget Brann til å kutte stillinger, og i 2011 ble Fossum flyttet over fra talentarbeidet til å jobbe som sportslig administrator og analyseansvarlig på A-laget. Da Rolf-Magne Walstad ble hentet inn som ny sportslig administrator før denne sesongen fikk den tidligere talentsjefen ansvaret for analyse for A-laget.

Kontrakten for denne jobben gikk ut etter denne sesongen, og Brann har altså valgt at de ikke vil fornye kontrakten med ham. De har ansatt Tomi Markovski som analyseansvarlig fra neste sesong.

– Jeg har sittet på en kontrakt som gikk ut etter denne sesongen, og det har tatt lang tid før noen har sagt om det blir forlengelse eller ikke. Vi har snakket sammen, og jeg har vel skjønt hvilken vei det bar, sier Fossum til BA.

– Hva synes du om det?

– De ønsker meg ikke med videre, og det er i grunn helt fair det. Jeg kunne sagt mye om det ene og det andre, men det har og skal jeg ta internt i klubben, sier Fossum.

Slik forklarer mannen som overtok Fossums jobb før denne sesongen avgjørelsen om å finne en ny analysesjef.

– Bakgrunnen er en totalvurdering. Kontinuitet er alltid viktig, men for å ta steg videre må en også fornye seg. Odd Einar har gjort en god jobb for Brann på mange felter, men vi ser nå at vi kan få inn flere nye ting, sier Walstad.

Markovski, som overtar, kommer fra stillingen som assistenttrener for Røas toppserielag for damer. Han har vært trener for Bærum og Asker i 2. divisjon, rekruttrener i Stabæk og trener for Bærums Verk og Asker sine kvinnelag.

I likhet med Rune Skarsfjord og assistenttrener Kenneth Mikkelsen har han vært tilknyttet Norges Toppidrettsgymnas i Bærum.

– Tomi er en kar som kan analyse godt, og som har noen spennende tanker. Han får også en litt annen rolle enn den Fossum hadde, noe som betyr at han blir mer å se på treningsfeltet, sier Walstad.

Fossum står foreløpig uten jobb, men har vært klar over situasjonen sin så lenge at han allerede har hatt følere ute.

– Etter hvert som tiden gikk måtte jeg jo kjenne etter om analyse på heltid var det jeg ville fortsette med også. Jeg drar herfra med gode minner, spesielt fra tiden da vi bygget opp talentsatsningen. Da sa jeg at i løpet av tre til fem år skulle vi produsere spillere som var gode nok for å spille på A-laget, og det har vi lykkes med, slår Fossum fast.

Artikkeltags