–Det er ingen grunn til å si noe annet enn at Roald har full tillit, sier Rolf Barmen til BA.

At Brann ikke er i nærheten av å innfri sportslige og økonomiske mål i den siste strategiplanen, forandrer ikke på det.

Les også: Professor slakter Branns strategiplan: – Over hodet Ikke realistisk
Les også: Brann skulle øke omsetningen med 30 millioner og kjempe om medalje

–Det er jo åpenbart at han har fått økonomien på rett kjøl frem til nå etter at han tok over som daglig leder, sier Barmen.

MINUS BLE PLUSS

Bruun-Hanssen gikk fra stillingen som sportssjef til daglig leder sensommeren 2010. Under hans ledelse gikk Brann fra å drive med 25 millioner kroner i minus i 2009 til å levere betydelige overskudd to år på rad.

  • 2010-resultatet var krympet til et underskudd på 0,65 millioner.
  • I 2011 gikk Brann 5,3 millioner i overskudd.
  • I 2012 gikk Brann 6,9 millioner i overskudd.
  • Fjoråret endte med at driften gikk akkurat i balanse.

Det er på det rene at Bruun-Hanssens gode kontakt med Trond Mohn er avgjørende for resultatene. BT har tidligere regnet ut at Mohn har delt ut 63 millioner i rene gaver til klubben siden 2008.

–Vi har hatt en god og stabil økonomi i noen år nå, og selv om det går mot underskudd i år, er situasjonen fremdeles ikke kritisk for oss. Med tanke på det, vil jeg si at Roald har gjort en veldig god jobb.

–Klubben har også under hans ledelse opprettholdt store markedsinntekter når vi sammenligner oss med andre store klubber, legger styrelederen til.

FORSTÅR IKKE KRITIKKEN

Men det er ikke bare på grunn av god økonomistyring og evnen til å hente inn penger styret er fornøyd med Bruun-Hanssen. Barmen roser ham også for at Brann etter mange års talenttørke de siste årene har produsert spillere selv.

–Han har også fått opp mange unge spillere fra utviklingsavdelingen som vi nå kapitaliserer på, sier Barmen.

Og selv om Rikard Norling på ingen måte har vist seg å være den frelseren hele Bergen trodde han skulle bli, får Bruun-Hanssen også ros for å ha sikret klubben svenskens tjenester.

–Han har fått en trenerkapasistet til klubben, den første store siden Tony Knapp. Jeg kjenner meg veldig trygg på at Roald gjør en veldig god jobb for klubben, og jeg tror han jobber sinnssykt hardt.

Den årelange kritikken mot Bruun-Hanssen handler derimot mye om manglende teft i spillermarkedet. Det sliter Barmen med å forstå.

–Jeg ser jo at han får mye pepper for stallsammensetning og spillerkjøp, men det er jo trenerne som bestemmer hvilke spillere som skal inn. Da (Erlend) Hanstveit og (Vadim) Demidov kom inn foran denne sesongen, geniforklarte jo alle de overgangene, hevder Barmen.

–Nå har han nettopp fått inn Azar (Karadas). Roald har gjort en kjempejobb med de begrensede midlene vi har hatt til rådighet, og han har gjort en strålende jobb med å få Stéphane Badji tilbake på banen.

–Han får utrolig mye negativ omtale på grunn av sportsdelen, men det er jo for eksempel Roalds fortjeneste at vi i hele tatt har en utviklingsavdeling. For oss er ikke hans stilling noe tema, fastslår Barmen.

– IKKE FOR AMBISIØS

Den nåværende styrelederen var ikke involvert i arbeidet med dagens strategiplan.

–Resultatmålene og inntektsmålene er ikke nådd, men på inntektssiden har det mye med medieavtalen og sponsorinntekter å gjøre, sier han.

–Var strategiplanen for ambisiøs?

–Jeg synes ikke den var for ambisiøs. En klubb bør alltid ha noen hårete mål. Når man velger å ha resultatmål i en strategiplan, så tviler jeg vel på at det ville vært særlig attraktivt for noen om man ikke hadde sagt man skulle spille i Europa fire år etter, argumenterer Barmen.

Ett av hans første initiativ som ny styrleder var å gyve løs på strategiplanen.

–Ja, og det var fordi vi måtte ta innover oss at det er en annen verden vi lever i, sier han.