– Det er bare for Bjarg å glede seg

Erik Huseklepp og Bjarte Haugsdal depper etter å ha blitt slått ut av cupen av 3. divisjonslaget Fyllingen i 2010.

Erik Huseklepp og Bjarte Haugsdal depper etter å ha blitt slått ut av cupen av 3. divisjonslaget Fyllingen i 2010. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det sier treneren som detonerte sist cupbombe på Brann.

DEL

I 2010 gikk Brann på en kjempemine i cupen så tidlig som i 2. runde. Fyllingen vant 1-0 på Varden Amfi, et tap som skulle vise seg å bli nådestøtet for daværende Brann-trener Steinar Nilsen.

I morgen starter Brann jakten på en ny Ullevaal-finale. Hinderet som skal forseres i 1. runde er 3. divisjonsamatørene til Bjarg. Treneren som detonerte sist cupbombe på rødtrøyene, Kjetil Knutsen, hadde også tilholdssted i 3. divisjon.

– En kjempehappening. Det er bare for Bjarg å glede seg. De har alt å vinne. De har hjemmekamp og er bra hjemme på Stavollen, sier Knutsen, nå trener for FK Fyllingsdalen.

– Er det mulig for Bjarg å kopiere din bedrift og sende Brann ut av cupen?

– Ja, det er det, men det skal mye til. Vi klarte det, men det er jo ikke ofte slikt skjer. For å være helt ærlig, så tror jeg ikke det skjer. Det skal være stor forskjell.

ADVARER MOT UNDERVURDERING

De som var tilstede på Varden 19. mai for to år siden vil huske at Brann knapt skapte en sjanse mot 3. divisjonslaget.

– Vi klarte å lese Erik Huseklepp den gangen. Det kan fort bli en litt lignende kamp nå også. Om Brann slår mye langt og ligger med for store avstander, sier Knutsen.

Han peker også på undervurderingsfenomenet, som ofte oppstår i denne typen kamper.

– Brann går kanskje litt halvhjertet til kampen og tror dette skal gå av seg selv. Om de gjør det, er det fryktelig vanskelig å skru om bryteren når kampen er i gang, sier FKF-treneren.

NESTENSENSASJON AV FANA

I fjor forserte Brann første cuphinder greit, med en 3-0-seier over Tertnes. Cupeventyret kunne imidlertid fått en bråstopp allerede i runden etterpå mot Fana, også et 3. divisjonslag da.

Hjemme på Nesttun Idrettspark sjokket de alle med å gå opp i 2-0-ledelse. Med et nødskrik reddet Brann uavgjort i siste spilleminutt.

På overtid hadde Fana skudd i tverrligger, men sensasjonen uteble da Bentley avsluttet en kontring til 3-2-avansement på overtid.

– Dette er en «once in a life»-mulighet for Bjarg. Men at de slår Brann bør ikke skje og skal ikke skje. Jeg var på Ullevaal i fjor, og jeg håper Brann får sjansen til å rette opp igjen den kampen, sier Fana-trener Rune Vindheim og sikter til Branns begredelige finaletap mot Aalesund.

SOM BARCELONA-CHELSEA

Vindheim fleiper med at utelivsnæringen på Karl Johans gate i hovedstaden hadde vært konkurs om Fana hadde slått Brann ut av cupen i fjor. Nettopp på grunn av Branns betydning i Bergen vil ikke Vindheim ha noen ny cupsmell.

– Bjarg kan gi Brann god motstand, men vi må være så ydmyke og si at det bare er Brann som kan komme til Oslo. Bjarg ble nummer to i 3. divisjon i fjor, og kan kanskje bli et lag som går opp i 2. divisjon på sikt.

– Så cupbombe i morgen har du ikke tro på?

– Det er klart det kan skje, men man skal være veldig patriotisk om man ikke så at Brann var et bedre lag enn Fana i fjor. Men Chelsea slo jo Barcelona, selv om Barcelona hadde 80 prosent av spillet. La det bli jevnt, men la Brann vinne 3-2, sier Vindheim.

PS! Brann har ikke tapt en førsterundekamp i cupen siden 1939. Djerv fra Haugesund var sist lag som sto for den prestasjonen.

Artikkeltags