Det er ikke bare Brann som slipper inn med vilje

Erik Mjelde slår ut med hendene etter den merkelige situasjonen hvor han scorer mens han egentlig skulle spille ballen i Lillestrøms keeper.

Erik Mjelde slår ut med hendene etter den merkelige situasjonen hvor han scorer mens han egentlig skulle spille ballen i Lillestrøms keeper. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sjekk hvem som har vært i den samme situasjonen som Brann var i søndag.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Selv ikke fotballnestor Arne Scheie kan erindre en lignende situasjon som den som oppstod på Åråsen mellom Lillestrøm og Brann i går. Brann scorer ufrivillig ved Erik Mjelde og svarer med å slippe inn med vilje.

  • Brannmagasinet

– I Norge kan jeg ikke huske det har skjedd tidligere. Jeg burde kanskje ha husket om det har skjedd i europeisk fotball, men jeg vet bare at det var et tilfelle i Sør-Amerika en gang, sier NRK-kommentatoren til BA.no.

KOPIERTE AJAX

Men en tilsvarende situasjon har faktisk skjedd på en europeisk fotballbane. 20. september 2005 spilte reservelaget til Ajax mot 2. divisjonslaget Cambuur Leeuwarden i den nederlandske cupen.

På stillingen 2-0 til Ajax spiller Cambuur ballen ut for at en skadet Ajax-spiller skal få behandling. I forsøket på å spille ballen tilbake scorer Ajax-spiller Jan Vertonghen 3-0 med en daler rett i krysset.

Målscoreren slår sjokkert ut med armene, like forfjamset som Erik Mjelde ble på Åråsen i går.

I likhet med Brann velger Ajax å tillate motstanderlaget å score uforstyrret fra avspark.

BERØMMER BRANN

Det vittigste ved tilfellet i Nederland er imidlertid at Cambuur Leeuwarden nesten presterer å sette ballen utenfor på åpent mål!

Se hele situasjonen i bunnen av saken.

Arne Scheie mener Brann bør berømmes for opptredenen på Åråsen i går.

– Jeg synes Brann fremstår som veldig holdningsskapende og viser fair play på øverste nivå. Det er bare å håpe at alle nordmenn legger det på minnet. Man snakker jo veldig mye om fair play, men det er sjelden det utøves i praksis slik som dette, sier Scheie.

Artikkeltags