- Det handlet ikke om penger

Bengt Sæternes forlater Brann til fordel for danske Odense.

Bengt Sæternes forlater Brann til fordel for danske Odense.

Artikkelen er over 11 år gammel

Bengt Sæternes (32) snakker ut om hvorfor han forlater Brann til fordel for danske Odense.

DEL

– Det var andre grunner, sier spissen.

I går ble Brann enige med danske Odense om en overgangssum på nesten 2,2 millioner kroner for Bengt Sæternes.

Det eneste som gjenstår er at spissen skal signere sin egen kontrakt, men han blir ifølge danske medier klubbens best betalte spiller.

Brann har presisert gang på gang at de har strukket seg langt økonomisk for å beholde ham.

– FØLTE MEG ØNSKET
– Men det handler ikke om penger. Det er andre ting enn det som har spilt inn. Hvis jeg hadde ønsket å bli i Brann, hadde vi blitt enige. Jeg har hatt en veldig god dialog med Odense, og det er noe med det å føle seg ønsket, sier Sæternes.

Spissen ønsker ikke å gå i detalj om hvorfor han forlater Brann. Etter det BA erfarer skyldes mye av overgangen at han har mistet troen på det sportslige opplegget i klubben.

– Betyr avgjørelsen om å forlate Brann at du har mistet troen på at de kan vinne seriegull?

– Det blir i hvert fall tøft, men jeg håper at guttene klarer det, svarer han.

Rødtrøyene har tidligere avslått et bud fra danskene, men da det kom et nytt og bedre tilbud på bordet, valgte de å selge 32-åringen som hadde tre og en halv måned igjen av kontrakten.

Det hevder klubben først og fremst skyldes spillerens eget ønske.

- UNNER FANSEN GULL
– Siden han hadde et så sterkt ønske om å flytte på seg, ble konklusjonen at et salg ville bli den beste løsningen for begge parter. Vi aksepterer at Bengt ønsker å avslutte karrieren i Odense og lar ham gå, sier Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen til klubbenes hjemmesider.

Slik opplevde Sæternes dagene før han endelig ble klar for danskene.

– Da det første budet kom fikk jeg beskjed om at de ikke ønsket å selge meg. Det aksepterte jeg, og hadde ingen problemer med å fortsette ut sesongen i Brann. Men på søndag fikk jeg en ny telefon om at det var dialog mellom klubbene igjen. Da jeg skjønte at Brann var villige til å selge meg ga jeg beskjed om jeg kunne tenke meg å gå til Odense, forteller spissen til BA.

32-åringen kom til Brann for å vinne serien med klubben. Det ble med en cuptriumf, og det plager ham.

– Jeg synes det er utrolig kjedelig at vi ikke klarte å vinne serien på den tiden jeg var i Brann. Det hadde jeg virkelig ønsket meg, og unnet fansen, sier han.

Artikkeltags