– To forskjellige omganger. Vi rakner fullstendig, oppsummerte Tomasz Sokolowski kampen til CMore Fotball.

Kampen på Ullevaal var bare halvannet minutt gammel da Martin Pusic gikk ned i feltet, og Brann-fansen ropte på straffespark. Vålerenga-backen Joseph Baffo taklet østerrikeren med en fortid i Oslo-klubben, men dommer Espen Berntsen blåste ikke.

I stedet for at Brann fikk en drømmestart, var det Kjetil Rekdals menn som tok ledelsen. Joachim Thomassen brøt på midten, og ga ballen fra seg. Han fikk den tilbake ute på venstrekanten, der Tomasz Sokolowski ikke klarte å holde følge. Thomassen slo inn i feltet. Piotr Leciejewski kom ut, men bommet på ballen. Bak ryggen til Branns polske keeper kom Morten Berre, og headet inn 1-0 etter ni minutter. Markus Jonsson var oppasser for Berre, men den spillerustne kapteinen klarte ikke å holde seg i nærheten av målscoreren.

VÅLERENGA-KOLLAPSEN

Brann lot seg ikke knekke, og Vålerenga åpent opp forsvaret sitt. Det fikk rødtrøyene erfare da de fikk frispark fra høyrekanten etter ni minutter. Erik Huseklepp slo inn til Pusic. Han skulle vært passet på av tidligere Brann-spiller Jan Gunnar Solli, men telemarkingen hadde tydeligvis glemt at han forlot Brann tilbake i 2010. Pusic headet enkelt i mål mot gamleklubben.

Ett minutt senere fikk gjestene fra Bergen drive med småspill langt inne på Vålerenga banehalvdel. Ballen endte til slutt ut til høyre der Kristoffer Barmen hadde satt fart. Han kom inn i feltet, og slo til Huseklepp. Han hadde ikke noen Vålerenga-forsvarere i nærheten. Scoringen var enkel. Lysluggen fra Sandsli burde hatt enda ett 15 minutter ut i kampen. Da fikk han servert ballen omtrent på samme plass, som da han scoret. Denne gangen sto Baffo på streken og reddet.

Bare to minutter senere var Vålerengas høyreback tilbake som syndebukk. Daniel Mojsov slo en pasning på venstresiden, frem mot Pusic. Baffo lar både Brann-spissen og ballen passere enkelt. Veldig enkelt. Pusic slo inn, og på bakerste stolpe sto Barmen og plasserte ballen iskaldt i mål.

Jan Gunnar Solli kunne gjort opp for markeringssvikten på 1-1-målet etter 25 minutter. Da var han på bakerste stolpe etter et innlegg fra Jan Lecjaks, men telemarkingen klarte ikke å score. Det gjorde heller ikke Diego Calvo like før pause. Han fikk også ballen på bakerste stolpe, men Leciejewski var tidlig ute og gjorde seg stor. Det endte med en corner, og 3-1-ledelse til Brann halvveis i kampen.

BRANN-KOLLAPSEN

2. omgang startet med en dobbeltsjanse til Barmen. Først la Branns gode startdebutant, Kasper Skaanes, inn i feltet. Barmen fikk ballen i stedet, avsluttet fra god posisjon. Den var god, men Vålerengas bergenske keeper Gudmund Kongshavn tok frem en mesterlig redning. Det ble bare corner, men igjen var Barmen på plass. Denne gangen på bakerste stolpe, men Vålerenga-backen Baffo blokkerte.

Vålerenga presset på, og gjestene fra Bergen måtte gjøre forandringer i forsvaret da Markus Jonsson måtte gi seg etter timen spilt. Like etter fikk Vålerenga corner. Den slo Jan Lecjaks fra høyre. Ballen gikk inn i feltet, og passerte Leciejewski. Den normalt så solide sisteskansen gjorde sin andre feil i feltet. Ballen gikk forbi, og midt foran mål sto selvsagt Berre. Ballen traff veteranen, og gikk i mål.

Nå presset Oslo-laget på Ullevaal, og Berre sto i spissen for det meste. Veteranen var høyt og lavt. 20 minutter før slutt fant Christian Grindheim veteranen med en god pasning, men Leciejewski var tilbake i normalt modus og blokkerte Berres avslutning. Fire minutter senere fikk Vålerenga frispark, og innbytter Bojan Zajic slo inn.

Torgeir Børven kom seg foran oppasser og Jonsson-erstatter, Henrik Gjesdal. Spissen, som er oppvokst i Øystese, headet inn 3-3. Martin Pusic hadde en sjanse noen minutter senere, men Kongshavn reddet igjen. Ti minutter etter hans første scoring, slo Børven til igjen. Hassan El Fakiri var kommet inn for Erdin Demir for å gjøre det sikrere på Branns venstreside, men Brann-troppens eldstemann ble rundlurt av Fitim Kastrati i forkant av 4-3-målet. Vålerenga-innbytteren la inn i feltet, og like bak Daniel Mojsov kom Børven og headet inn seiersmålet.

– PISSEDÅRLIG

Brann ga fra seg det som så ut til å bli årets andre borteseier i serien med like svakt forsvarsspill i 2. omgang, som vertene presterte i 1. omgang.

Brann-trener Rune Skarsfjord så hele kampen fra tribunen etter at han ble kastet på tribunen i hjemmekampen mot Sogndal.

– Vi kjører dem fullstening i 1. omgang, men så slutter vi å gjøre det vi skal gjøre. Jeg må spørre spillerne hvorfor det skjer, men det er pissedårlig, sier Skarsfjord til CMore Fotball.